Život udruga 06.07.2018. 08:36. Zadnja izmjena: 06.07.2018. 08:43.

Druženje

Djelatnice Društva osoba s tjelesnim invaliditetom MŽ u Murskoj Soboti

Djelatnice Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije odazvale su se pozivu Društva paraplegikov Prekmurija in Prlekije iz Murske Sobote na tradicionalno međunarodno natjecanje u streličarstvu 15. lipnja ove godine.

Društvo paraplegikov okuplja 77 članova, većim starije životne dobi s dijagnozom paraplegije i tetraplegije. Njihova udruga članovima pruža savjetovanje, stručna predavanja, druženja, pomoć i uslugu osobne asistencije. Cilj njihova rada je poboljšati kvalitetu života paraplegičara i tetrapegličara, smanjujući negativne emocije života u invalidskim kolicima, uz pružanje izravne pomoći osobama u potrebi.

Cilj stručnog posjeta djelatnica iz Međimurja bio je implementacija načina rada Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije u rad udruge DOSTI. Djelatnice su ovu posjetu iskoristile kao stručni posjet srodnoj udruzi iz susjedne zemlje kako bi se upoznale s načinom njihovog rada, financiranja, provođenja projekata, ali i najvažnije načinom kako su osnovali svoj vlastiti centar koji koriste kao mjesto sjedišta udruge, mjesto za sportske susrete, mjesto druženja i zabave.

Izvor: Katarina Drk