Život udruga 13.03.2016. 14:29. Zadnja izmjena: 13.03.2016. 21:38.

Gostovanje u slovenskom Šentjuru

KUD Mihovljan i KUD Belica zajedno predstavljali Međimurje u Sloveniji

U subotu, 12. ožujka KUD Mihovljan i KUD Belica otputovali su u slovenski Šentjur kako bi prisustvovali na međunarodnoj priredbi simpatično nazvanoj  "Zmenek z kulturo: ljubezan v plesu". 

U velikoj dvorani Ipavčevog kulturnog centra u Šentjuru domaćini Folklorno društvo Šentjur, priredili su pravu poslasticu za sve ljubitelje folklora, tamburaške glazbe i tradicionale slovenske pjesme.

Folklorna večer pod pokroviteljstvom Općine Šentjur, priređena je povodom "Gregorjevog dana", dana na koji se "žene ptičeki". Koliko naši susjedi cijene lokalnu folklornu baštinu svjedoči i činjenica što se unatoč ulaznici po cijeni od 8 Eura, tražilo mjesto više.

Nakon priredbe svi sudionici nastavili su druženje do kasno u noć čime su se Društva dodatno povezala i dogovorila daljnju suradnju, a za njihov siguran povratak kući pobrinula se Međimurska županija. 

Spomenimo i to da su KUD Mihovljan i KUD Belica, svojim novim prijateljima prezentirali i međimurski gablec čiji su velikodušni sponzori bili Mesnica Mihalić te Vinarija Danice i Borisa Novak.

Pogledajte veliku fotogaleriju te video (isječak nastupa KUD-a Mihovljan i nastup KUD-a Belica).