Život udruga 05.07.2016. 09:06. Zadnja izmjena: 05.07.2016. 09:28.

Palinovec najtrofejniji

Natjecanje vatrogasnih postrojbi Međimurske županije održano u Cirkovljanu 2. srpnja

Na igralištu NK Naprijed u Cirkovljanu u subotu, 2. srpnja Vatrogasna zajednica Međimurske županije organizirala je natjecanje vatrogasnih postrojbi Međimurske županije uz vrsno domaćinstvo tamošnjeg DVD-a. Toga dana na djelu smo vidjeli preko tisuću ljudi. Najviše je bilo natjecatelja, čak stotinu desetina, bili su tu suci i brojno pomoćno osoblje.

Posebno svečano je bilo na kraju natjecanja kada su se dijelila priznanja, odnosno pehari najboljima. Sve je počelo državnom i vatrogasnom himnom, a tada je županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Kanižaj predao prijavak predsjedniku VZ-e Međimurske županije Mariu Medvedu koji je pročitao rezultatski poredak.

Prije toga izredali su se govornici.

Vi zaslužujete poštovanje i divljenje što ste prkosili ovoj vrućini, a u borbi za bodove i poredak. Zaslužujete duboki naklon. I danas ste dokazali ste da spadate u red najboljih hrvatskih vatrogasca i da se na vas može računati na svakom trenutku, istaknuo je međimurski dožupan Zoran Vidović. Uz njega okupljenim vatrogascima su se obratili Ljubomir Kolarek. gradonačelnik Grada Preloga, Mario Medved i Mladen Kanižaj. Među počasnim gostima su bili počasni predsjednik VZ-e MŽ-e Ivan Krištofić i zapovjednik DVD Cirkovljan Zvonko Gašparić. Dio njih je najboljima uručio pehare.

Od 100 vatrogasnih desetina, najviše ih je bilo u kategoriji muški „A“, njih 3828 ih je bilo u kategoriji „B“. Kod žena je u kategoriji „A“ nastupila 21 desetina, a u kategoriji „B“ 13.

Kod vatrogasaca kategorije „A“ peharima su, kao tri najbolje ekipe nagrađene JVP Čakovec, Palinovec I i Savska Ves. Kod muških „B“ najbolji su bili natjecatelji iz DVD Čateks, ispred Palinovca i Gornjeg Vidovca.

Kod žena u kategoriji „A“ najbolje su bile vatrogaskinje iz Male Subotice, ispred druge i prve ekipe DVD-a Palinovec. Žene Malog Mihaljevca bile su najbolje u kategoriji „B“ ispred natjecateljki iz Savske Vesi i Slakovca.

Ovim ekipama sada predstoji priprema za državno natjecanje.