Život udruga 07.10.2017. 08:33. Zadnja izmjena: 07.10.2017. 08:34.

Zagreb

Preloški umirovljenici na 5. Susretu pjevačkih zborova Matice umirovljenika Hrvatske

Prošle je godine Udruga umirovljenika Prelog u Prelogu održala 4. Susrete pjevačkih zborova Matice umirovljenika Hrvatske. Ove godine oni su u utorak, 3. listopada otputovali u Zagreb na 5. Susret pjevačkih zborova Matice umirovljenika Hrvatske koji su se održali u kongresnoj dvorani Globus pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića, a u organizaciji Matice umirovljenika Hrvatske.

Kao i prošle godine, tako i ove, sveukupno je nastupilo 16 zborova i to iz Zagreba, Sesveta, Malog Bukovca, Pule, Kutine, Daruvara, Pitomače, Makarske, Đakova, Nove Gradiške, Marije Bistrice, Križevca, Kutjeva, Općine Križ, Strahoninca i Preloga. Svaki je od zborova imao čast izvesti po dvije pjesme koje su od strane publike u punoj dvorani bile popraćene velikim pljeskom. Na kraju glavnog dijela svaki je od voditelja zbora primio zahvalnicu za sudjelovanje na ovoj kulturnoj manifestaciji.

Kasnije se druženje nastavilo u zabavnoj i društvenoj atmosferi uz fino jelo i piće, živu glazbu, a neki su čak i zaplesali. Zbor je pokazao umijeće u pjevanju naših međimurskih pjesama: “Stare ljubavi“ i „Međimurje kak si lepo zeleno“, pod stručnim vodstvom i dirigiranjem gospođe Ljubice Crnčec i pratnjom naše tamburaške sekcije "Miris čempresa".

Izvor: Mateja Balent