Život udruga 13.01.2016. 08:58. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

Međimurska županija veliku pozornost pridaje svojim učenicima i studentima

U Rijeci osnovana Udruga međimurskih studenata

Sve zanimljivije i atraktivnije mjesto za studiranje mladim Međimurcima postaje Rijeka, stoga ne čudi da ih je tamo oko 700. Upravo je iz tog razloga tamo osnovana nova Udruga međimurskih studenata, druga takvog tipa u zemlji nakon Zagreba, koja će promovirati turističke, gastronomske i druge sadržaje naše županije u Rijeci i okolici, a time će naši studenti dobiti organizaciju kojoj se mogu obratiti za pomoć, kao i sve potrebne informacije. 

U Maloj vijećnici Ekonomskog fakulteta u Rijeci tako je održana osnivačka skupština. Za predsjednika Udruge izabran je Luka Dopuđ, za njegove zamjenike Ivica Bobičanec i Dorotea Govedić, dok je za tajnika izabran Krešimir Radovan. Blagajnik Udruge bit će Kruno Saško, a od ostalih članova, na skupštini su bili i ostali inicijatori Andrej Trstenjak, Anja Novak, Amanda Horvat, Matija Kolarić i Karlo Pađan.

„Udruga ima u planu promicati studentski život i studiranje na Sveučilištu u Rijeci sadašnjim i budućim studentima iz Međimurske županije. Uz to, želja je upoznati stanovnike Primorsko-goranske županije s običajima i kulturom Međimurja“, izjavio je predsjednik Udruge.

Osnivačkoj skupštini, osim članova Udruge, prisustvovali su i dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr. sc. Heri Bezić, te međimurski župan Matija Posavec, koji tako uputio snažnu podršku inicijativi mladih studenata. Osim razmjene iskustva u segmentu visokoškolskog obrazovanja, dekan je pohvalio Međimurje kao regiju koja puno ulaže u obrazovanje, te napomenuo kako im je suradnja s međimurskim tvrtkama, obrazovnim institucijama i županijom u cjelini, veoma zanimljiva, s obzirom na to da njihovi studenti imaju obaveznu praksu na zadnjoj godini studija.