Život udruga 08.03.2016. 10:15. Zadnja izmjena: 08.03.2016. 10:21.

UDVDR - Ogranak Štrigova

U suradnji štrigovskog UDVDR-a, OŠ Štrigova te Općine Štrigova osposobljeno 17 informatičara

Međimurska podružnica UDVDR-a je u suradnji sa svojim ogrankom u Štrigovi, tamošnjom školom i Općinom Štrigova organizirala već šesti osnovni informatički tečaj za članove Udruge. Tečaj je u deset termina od po dva školska sata od 29. veljače do 4. ožujka, pohađalo je 17 članova Udruge iz Ogranka. Vodio ga Damir Kovačić, dipl. ing. inf., učitelj informatike u OŠ Štrigova. Dosad je kroz ovakvu edukaciju prošlo 120 članova Udruge i članova njihovih obitelji.

Uz upoznavanje s osnovnim komponentama računala, polaznici su se upoznali i radili s alatima Microsoft Office-a (Word, Excel i PP), elektronskom poštom i korištenjem interneta. Polaznicima nije bilo teško nakon dužeg vremena ponovno se vratiti u školske klupe, iskazali su želju i za daljnjim usavršavanjem u informatici, a zahvalili su Udruzi na prilici, a svom učitelju na trudu i strpljenju. Udruga ovim putem zahvaljuje školi, odnosno njenom ravnatelju i učitelju informatike na pomoći u realizaciji tečaja i na ustupljenom prostoru i korištenju informatičke opreme.

Na svečanosti podjele priznanja, a tečaj su uspješno završili svi polaznici, tečajcima su čestitali ravnatelj OŠ i načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik, tajnik Podružnice Dražen Tkalec i predsjednik štrigovskog ogranka Zlatan Žižek. Najavljena je i mogućnost nastavka tečaja. Nakon službenog dijela završetka tečaja polaznici su samoinicijativno organizirali “maturalnu zabavu“ u restoranu “Orijent“.