Život udruga 29.05.2016. 09:21.

Vratišinec, Mursko Središće

Velika pokazna vježba evakuacije i spašavanja

U petak, 20. svibnja održana je velika združena pokazna vježba evakuacije i spašavanja. Održana je na Plinskokondenzatnoj bušotini Zebanec 2. Cilj vježbe je bila provjera osposobljenosti i opremljenosti, te usklađenosti djelovanja svih sudionika u akcijama izvanrednih situacija zaštite i spašavanja, interventnog gušenja bušotina, gašenja požara te sanacija mogućih šteta po okoliš.

Točno u podne uključile su se vatrogasne sirene i krenula je velika i fascinantna vježba vatrogasaca, hitne pomoći i djelatnika INA. Na vježbi su sudjelovali vatrogasci profesionalne vatrogasne postrojbe Molve, zatim DVD Mursko Središće, JVP Čakovec, a osim njih na samoj vježbi bili su i djelatnici Hitne medicinske pomoći.

Nakon uspješno izvedene vježbe obratili su se mnogi sugovornici i specijalisti za sigurnost zaštite i spašavanja. A između ostalih vatrogasce, goste i ostale pozdravio je županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Kanižaj koji je istaknuo važnost vatrogasaca na Međimurskom području, te da je prvenstveni cilj unapređenje i usklađenosti svih vatrogasnih društva na složenim intervencijama, poput upravo održane vatrogasne vježbe.

Izvor: Damir Perhoč