Život udruga 13.06.2017. 13:57. Zadnja izmjena: 13.06.2017. 13:59.

Perivoj Zrinskih

Završene "Klupice prijateljstva" udruge Zora u čakovečkom parku

U petak, 9. lipnja svečano su otvorene obnovljene i oslikane klupice u Perivoju Zrinskih. Na svečanom otvorenju sudjelovali su predstavnici udruge Zora, suradnici i učenici na projektu iz Grada Čakovca te Graditeljske škole i njenog Učeničkog doma, učenici Gimnazije J. Slavenskog, predstavnici Međimurske županije, GPK Čakom, Centra za odgoj i obrazovanje, PU Međimurska, volonteri i brojni drugi.

Naime, “Klupice prijateljstva” građanska je akcija natječaja “Naš doprinos zajednici” koju provodi udruga Zora u suradnji s Graditeljskom školom Čakovec i njenim Učeničkim domom te Gradom Čakovcem.

Ova građanska akcija, koja traje od 15.02.-15.06.2017., odgovor je na jednu od definiranih potreba projekta “Moje mjesto u zajednici”, a to je uređenje klupica na području Perivoja Zrinskih Čakovec. Kroz 11 radnih akcija obnove klupica – brušenja drvenog i metalnog dijela, stavljanja zaštitnih boja te njihovim ukrašavanjem, obnovilo se ukupno njih 17. Također, učenici Graditeljske škole su zajedno sa svojim mentorima izgradili 2 nove klupice koje su postavili u dvorište Učeničkog Doma njihove škole i koje smo svečano otvorili 23. svibnja 2017.

  • Iz Zore poručujemo: "Željeli smo povezati sve građane, udruge i institucije kako bi vratili parku percepciju “sigurnog mjesta”, ugodnog i pogodnog za boravak i druženje mladih i građana." Zahvaljujemo suradnicima Gradu Čakovcu a posebno Graditeljskoj školi Čakovec – njihovim učenicima i mentorima koji su također pomogli i u obnovi trošnih klupica u Perivoju jer bez njihove pomoći ne bi uspjeli.
  • Zahvaljujemo se i učenicima Gimnazije J. Slavenskog Čakovec, Ekonomske i trgovačka škole Čakovec, III. OŠ škole Čakovec, Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, volonterima/kama udruge Klub Prostor - "CeZam" Čakovec, Baraka, Zaštitarsko-ekološka organizacija Nobilis, inicijative Vakuum klub, kreativcima Dunja Dobranić Štefan i Vedran Ivanković (VIDD art i design) te svim ostalim volonterima/kama koji su pomogli u obnovi klupica.

Svaka je klupica dobila i graviranu pločicu s podacima o građanskoj akciji i osobama zaslužnima za novi izgled istih. Međutim, već dva dana nakon postavljanja graviranih pločica uočeno je da su neke i razbijene te pozivamo građane da čuvaju klupe koja je imovina sviju nas. Oslikane klupe kao i samo otvorenje možete pogledati ovdje.

Ovaj projekt financira Regionalna zaklada za lokalni razvoj ZAMAH u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Izvor: Monika Malenica