Atletika i gimnastika 15.05.2019. 08:12. Zadnja izmjena: 15.05.2019. 08:13.

Ples i gimnastika

Hrvatska himna u Zagrebu za članice kluba Flik iz Šenkovca

Međimurskoj javnosti, ali i šire, već dobro poznate članice Plesno-gimnastičkog kluba Flik iz Šenkovca sudjelovale su na IBFF World Championship, svjetskom prvenstvu u Fit kidsu, Acrobatic danceu i dječjem fitnessu, koje se održalo u subotu, 11. svibnja u zagrebačkom Domu sportova.

Naše male Međimurke s ponosom su predstavljale hrvatski tim u svojoj disciplini i, kao i uvijek, pokazale koliko marljivo treniraju i koliko truda ulažu u svoje plesne koreografije te su zauzeli sva tri postolja.

Naslov svjetskih prvakinja  u formaciji  Acrodance discipline kategorije djeca, s koreografijom „Toruk“ osvojile su: Leni Novak, Marta Novak, Mia Legin, Anela Golubović, Mia Goričanec, Leona Kajmović, Kiara Vugrinec, Lara Podvezanec, Idora Gogić, Jana Magdalenić, Viktoria Vrbanec, Saša Matić i Eva Varga. Djevojkama je na postolju prvaka zasvirala i hrvatska himna, što ih je učinilo vrlo ponosnim.

Flikov duo, kojeg čine Leona Kajmović i Kiara Vugrinec, kući je donio srebro u disciplini duo acrodance, kategorija djeca, s koreografijom „Kiona“.

U kategoriji Mini kids, solistica Flika Marta Novak osvojila je treće mjesto s koreografijom „Flamenco“, dok je Anela Golubović s koreografijom „Kalinka“ osvojila četvrto mjesto.

Eva Varga i Saša Matić su u ogromnoj konkurenciji u svojim disciplinama dospjele do polufinala.

Ovo natjecanje u Zagrebu, poslužilo je kao sjajna uvertira na Dance Star World Finals, koje se održava sljedeći tjedan u Poreču. Navijamo za naše Flikovke i njihove trenerice Tatjanu Stojiljković i Tijanu Tkalčec. 

Izvor: Lovro Horvat