Nogomet 17.07.2018. 09:17. Zadnja izmjena: 17.07.2018. 09:18.

Iz MNS-a

4. liga - Varaždinci za proširenje, Međimurci ne!

U ponedjeljak, 9. srpnja trebala se održati redovna 25. sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza, na kojoj je trebalo usvojiti izvješća o protekloj prvenstvenoj sezoni 4. lige Čakovec - Varaždin i svih Međimurskih liga, te donijeti Propozicije natjecanja i imenovati vodstvo natjecanja za novu 2018./19. prvenstvenu sezonu. Sjednica međutim nije održana, odgođena je za srijedu 18. srpnja, a glavni razlog što nije održana je nova inicijativa iz Varaždinskog nogometnog saveza glede 4. lige koja bi prema njihovom prijedlogu trebala brojiti 18 sudionika. Da od njihovih klubova iz protekle sezone nitko ne ispadne, već da ispadne samo Sloboda Slakovec (?!), te da u novoj sezoni u Ligi bude 9 klubova iz Varaždinskog nogometnog saveza i isto toliko klubova iz MNS-a.

Međimurski klubovi, sudionici 4. lige njih 9, ne slažu se s takvim prijedlogom, sezona bi se odužila za mjesec dana, a već u protekloj bilo je mnogo problema zbog vremenskih uvjeta i igranja tijekom tjedna, da dalje ne nabrajamo. Prijedlog je ako se Savezi ne usaglase da bi bilo bolje da Liga ubuduće broji 14, ne da se proširuje na čak 18 sudionika. Također se predlaže da se odmah pokrene više puta ranije spominjana inicijativa oko osnivanja 3. HNL-sjever, sadašnja 3. HNL-istok nije interesantna i privlačna za međimurske klubove. Mnogo toga ovisi i o financijama pa ako se u Varaždinu i dalje bude inzistiralo da 4. liga ima 18 sudionika, protuprijedlog je međimurskih klubova da se na nivou Međimurskog nogometnog saveza ide u formiranje Premier lige u kojoj bi igrali najbolji međimurski klubovi. Koja bi bila kvalitetna, za gledatelje interesantna i financijski povoljnija.

Do nove sjednice IO-a MNS-a ostalo je klubovima i Savezima dovoljno vremena za konačni dogovor s kojim se više ne može odugovlačiti, nova sezona je na pragu. Biti će zato zanimljivo čuti njihove stavove i konačne odluke koje donose županijski savezi u Varaždinu i Čakovcu.