Nogomet 19.06.2017. 09:30. Zadnja izmjena: 19.06.2017. 09:33.

Jubilej

70 godina uspješnog rada i djelovanja NK Omladinca Mačkovec uveličali nogometaši Osijeka

PRIJATELJSKA NOGOMETNA UTAKMICA: OMLADINAC – OSIJEK 0:9 (0:6)

MAČKOVEC – Igralište Omladinca. Gledatelja: 500. Sudac: Jadran Kukovec (Mačkovec). Pomoćnici: Ivica Horvat (Čakovec) i Dražen Sukanac (Savska Ves). Delegat: Josip Lesjak (Mačkovec). Strijelci. 0:1 Boban (3), 0:2 Boban (7), 0:3 Lopa(12), 0:4 Boban (14), 0:5 Ejupi (19), 0:6 Bočkaj (31), 0:7 Škvorc (68-autogol), 0:8 Ikić (72), 0:9 Petrovilij (81).

OMLADINAC: Polanec, Posavec, Dokleja, Vidačić, Škvorc, Hižman, Lesar, Bajzek, Silaj, Bister, Varga (još su igrali: Drvenkar, Novak, Kukovec, Bukovčak, Zdolec, Jović, Zadravec). Trener: Branko Zebec.

OSIJEK: Malenica, Barišić, Mioč, Boban, Ejupi, Bočkaj, Šorša, Lesjak (10. Ivić), Grgić, Lopa, Lukić (još su igrali: Lončarić, Barač, Lišnić, Marin, Barešić, Pušić, Mišković, Petrovilij, Ikić, Šimunec, Mundražija). Trener: Zoran Zekić.

Jubilej Omladinca, člana ŽNL-e koji ove godine slavi 70 godina uspješnog rada i djelovanja uveličali su nogometaši Osijeka, četvrto plasirani sastav Prve lige koji ove godine također slavi istovjetan jubilej, a za koje igra Zoran Lesjak koji je počeo s igranjem nogometa u Mačkovcu i koji je zaslužan za gostovanje Osijeka u Mačkovcu.

Osječani koji su u prvih 45 minuta igrali u kompletnom sastavu bili su prejaki protivnik  za domaće, postigli su u tom dijelu susreta šest pogodaka, Boban je pogodio prečku, a nisu realizirali još 3-4 izgledne prilike. U drugih 45 minuta mnogo promjena u oba sastava, Osječani su postigli još tri, a mogli još nekoliko pogodaka, dok domaći nisu imali prilika za povoljniji ishod. No igrali su borbeno s mnogo htijenja, a oba vratara Polanec i Drvenkar bili su najistaknutiji pojedinci u njihovim redovima. Sve je pak završeno zajedničkim druženjem.

Početni udarac na utakmici pred velikim brojem gledatelja među kojima je bio i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač izveli su Ignac Mikac i Stjepan Mesarić, jedni od osnivača i prvih igrača kluba. Prigodni program izvele su mlade članice plesnog kluba Livi, a Zoran Lesjak iskazao se je i kao donator kompleta novih dresova igračima kluba. Jubilej kluba nastavlja se i dalje, za 30. lipnja zakazana je svečana sjednica Kluba gdje će se evocirati uspomene na događanja svih 70 godina koliko klub uspješno djeluje.