Nogomet 23.05.2016. 13:10. Zadnja izmjena: 23.05.2016. 13:18.

Treća nogometna liga - Istok

Čakovčani prvaci dva kola prije kraja prvenstva!

MEĐIMURJE – ĐAKOVO/CROATIA 3:0 (3:0)

ČAKOVEC – Stadion Mladosti. Gledatelja: 200. Sudac: Dino Sabljić (Stare Plavnice). Strijelci: 1:0 Petrović (5), 2:0 Vuk (9), 3:0 Golik (37).

MEĐIMURJE: D.Šafarić, Šimunić, Kristić, Režić, Branilović, Petrović, N. Šafarić (66.Mesarić), Hranilović (66. Ujlaki), Vuk (74.Marcijuš), Golik, Pintarić. Trener: Mario Kovačević.

Dva kola pred kraj prvenstva Čakovčani su i matematički osigurali naslov prvaka. Zabilježili su očekivanu i uvjerljivu pobjedu, dovoljna im je za to bila vrlo dobra i efikasna igra u prvom dijelu susreta.

Već u 5. minuti Toni Petrović je nakon dobre akcije i idealnog dodavanja Leonarda Vuka postigao vodeći pogodak, ubrzo iza toga Leonard Vuk i drugi: s ruba gostujućeg kaznenog prostora efektno je savladao inače dobrog gostujućeg vratara Begovića. Prvi opasni udarac na domaći gol uputio je u 30. minuti Damjanović, Dean Šafarić je odlično intervenirao i loptu izbacio u korner.

U 37.minuti treći pogodak domaćih. Nikola Šafarić je odlično proigrao Vuka, a ovaj Golika koji je bio precizan, rutinirano je savladao Begovića. U 40. minuti priliku da poveća vodstvo domaćih nije iskoristio Petrović, na suprotnoj strani u 41. minuti Šafarić je još jednom dobro intervenirao kada je isto tako dobro pucao Galičić.

Odličnu akciju domaćih u 45. minuti nije dobro završio Pintarić, Begović je dobrom intervencijom spriječio najgore. U drugom poluvremenu rezultat se nije mijenjao, domaći su i dalje imali inicijativu, kontrolirali su igru i rezultat, gosti su tek jednom zaprijetili u 88. minuti, ali ni tada Šafarić nije dozvolio postići im bar počasni pogodak. 

Domaći jedinu priliku drugog dijela nisu realizirali u 55. minuti, Petrović nije bio dovoljno precizan.

Zato su se nakon susreta zajedno s gledateljima opravdano veselili pobjedi i naslovu prvaka. Sada s nestrpljenjem čekaju i nadaju se pozitivnoj odluci HNS-a oko licenciranja. Imaju kvalitetnu i provjerenu momčad za 2. ligu gdje im je po svemu sudeći i mjesto.

U subotu (17,30 SRC Mladost) Čakovčani su ponovo domaćini -  u goste primaju momčad Marsonie Sl. Brod. To je momčad od koje su 14. studenog u Sl. Brodu poraženi 1:0, a iza toga nisu poraženi u službenim, kup i prijateljskim susretima što je evidentan podatak.