Nogomet 24.08.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

DINAMO TRINAESTI PUTA POBJEDNIK

Brojni entuzijasti Nogometnog kluba Međimurec (Dunjkovec/Pretetinec)i ove su godine sada već 17.puta za redom odlično, pred velikim brojem gledatelja organizirali dvodnevni tradicionalni međunarodni turnir pionira U-12 „Međimurec 2015.“, pod geslom:“Nogometom protiv droge, alkohola i drugih poroka današnjice“. Turnir je to iz kalendara UEFE, a igran je pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza, Međimurskog nogometnog saveza, Općine Nedelišće i Međimurske županije. Ove godine bio je to do sada sigurno najkvalitetniji i po imenima sudionika najjači turnir do sada, igralo je 11 ekipa mladih podijeljenih u 2 grupe iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Hrvatske. U grupi A igrali su: Dinamo (Zagreb) do sada 12 puta pobjednik turnira,Rijeka, Maribor, Vojvodina (Novi Sad), Varaždin-pobjednik kvalifikacijskog turnira pred tjedan dana i domaćin Međimurec (Dunjkovec/Pretetinec), a sudionici grupe B bili su Hajduk (Split) do sada 2 puta pobjednik turnira,Crvena zvezda (Beograd), Sturm (Graz), Zrinjski (Mostar) i Škola nogometa Međimurje (Čakovec).Na čelu Organizacijskog odbora turnira bio je Ivan Ganzer-predsjednik, te članovi: Darko Dania, Mato Kljajić, Mladen Novak, Zlatko Leček, Franjo Cimerman ml. te Stjepan Topolnjak i Zorislav Srebrić-počasni članovi.

 

Sve utakmice, a odigrano iz je ukupno 27 bile su vrlo zanimljive, kvalitetne, neke i neizvjesne što je znak dobrog rada s mladima u klubovima sudionicima, gledatelji su zadovoljno napustili teren odličnog domaćina koji im je uz nogometna uživanje priredio i niz drugih popratnih iznenađenja. Pohvale zaslužuju i suci Zbora nogometnih sudaca Međimurja koji su besplatno odsudili turnir.


Pobjednici turnira zasluženo i superiorno po 13. su puta postali pioniri Dinama (Zadro, Evačić, Brekalo, Novak, Jerbić, Razum, Gelo Mihalić, Crnac, Maganjić, Gracin, Ivančin, Burek, Braun, Kočevenda, Kanižaj, Romac, Bošnjak Šetka i Šaranić – trener Fabijan Komljenović) u finalu bolji od pionira Nogometne škole Međimurje/Čakovec (Blagus, Arambašić, Turk, Žulić,Stojko, Dominić, Mađarić,Panić-Levak, Domjanić, Martinjaš, Bacinger,Zrna, Petak, Novak, Bistrović, Partlić, Mendelski, Ratajec, Balog, Slaviček, Marđetko i Janković – trener Neven Bujanić), koji su svojim igrama i ostalom što ide uz to priredili veliko iznenađenje na turniru iako im je visoki plasman apsolutno zaslužen i poticajan za daljnji rad. I ostali je poredak realan, sigurni smo međutim da su u splitskom Hajduku očekivali bolji plasman, a to vrijedi i za Crvenu zvezdu Beograd. Iako bez pobjede čestitke za nastup zavređuju i igrači domaćeg Međimurca (Goricaj, Mezga, Rožman, Šegović, Toplek, Trajbar, Podvezanec, D. Kirić,I. Cimerman, Treska, Posavec, M. Kirić, Goričanec, Blagus, Novak, Plevnjak, Mikulaj, Vugrinec, Kozar, SutnjakKapaustić, N. Cimerman, Kerovec i Bukal – trener: Nenad Balić). Najboljim igračem turnira proglašen je Zvonimir Gelo (Dinamo), s 6 postignutih pogodaka najbolji strijelac turnira je Lukas Kačevenda (Dinamo), a najbolji vratar je iz NŠ Međimurje/Čakovec Lovro Blagus.

Izvor: 3148