Nogomet 10.01.2017. 17:03. Zadnja izmjena: 10.01.2017. 17:11.

Međimurski nogometni savez

Drugi dio međimurskog nogometnog prvenstva počinje 11./12. ožujka

U Međimurskom nogometnom savezu krajem prošle godine na sjednici IO-a sumirani su rezultati jesenjeg dijela prvenstva svih županijskih liga.
Povjerenik za natjecanje županijskih liga Igor Križarić u svom je izvješću detaljno analizirao sva događanja u svim ligama gdje je odigrano 438 utakmica, dvije su prekinute, a jedna je odgođena zbog loših vremenskih uvjeta i odigrana kasnije.

U četiri skupine veteranskih liga odigrano je 148 utakmica, a u ligama mladih nastupa 60 ekipa podijeljenih u 5 kategorija. Veliki problem liga mladih bio je veliki broj odgođenih utakmica, neke nisu odigrane zbog nedovoljnog broja igrača ili nedolaska ekipa na odigravanje utakmica pa taj problem treba u drugom dijelu prvenstva biti prioritet za rješavanje.

Što se tiče sudaca, povjerenik za suđenje Mijo Horvat bio je vrlo objektivan. I dalje se osjeća nedovoljan broj sudaca za suđenje velikog broja utakmica, tu je i otkazivanje suđenja pojedinih utakmica te nedovoljna suradnja s povjerenikom za suđenje Međužupanijske lige Čakovec-Varaždin. Neki su suci zbog propusta sankcionirani, a u buduće se očekuje i bolja suradnja s predstavnicima svih klubova. Disciplinski sudac Stjepan Perko imao je mnogo posla. U 1. ŽNL je bilo 470 opomenutih i 31 isključeni igrač, 2. ŽNL bilježi 858 opomena i 55 isključenja, a 3. ŽNL 98 opomena i 29 isključenja. Kod veterana je bilo 67 opomena i 9 isključenja, a u ligama mladih 183 opomena i 17 isključenja.

Vodila se je i tablica fair playa, pa je tako u 1. ŽNL najdiscipliniraniji sastav Spartak iz M. Subotice, a posljednje mjesto drži NK Naprijed Cirkovljan. U 2. ŽNL A najdiscipliniraniji su bili igrači Dinama Palovec, a najnediscipliniraniji Drave Donji Mihaljevec, u 2. ŽNL-i B najdiscipliniraniji su bili igrači Venere Sveti Juraj na Bregu, a najnediscipliniraniji Plavi Peklenica, dok su u 3. ŽNL najdiscipliniraniji bili iz Drave Kuršanec, a najnediscipliniraniji iz Radničkog Gardinovec.

Drugi dio prvenstva počinje 11/12. ožujka 2017. godine.