Nogomet 05.07.2017. 08:59. Zadnja izmjena: 05.07.2017. 09:03.

Prvaci liga

Ekspresni povratak NK Dinama iz Palovca u najkvalitetniju Međimursku ligu

Druga Međimurska liga skupina «A» u minulom prvenstvu bila je u znaku NK Dinama iz Palovca koji se je s jakim sastavom superiorno prošetao ligom i od 30 utakmica ostvario 27 pobjeda jedan neriješen rezultat uknjiživši samo dva poraza. Postigli su 117 pogodaka primili 23, dok su na kraju imali devet bodova više od drugoplasiranog Podturna. Pod vodstvom odličnog trenera Ivana Dominića «Đonija» naslov prvaka osvojili su nogometaši; Dejan Cirkvenčić (28%), Roberto Janković, Marko Bujan (97%), Filip Jančec (90%),  Denis Janković (76%), Kristijan  Hergotić, Nikola Štrok (66%),  Matija Klekar (54%),  Davor Štrok (78%), Kruno Gajnik (80%), Dario Šmit (93%), Rebernik Miljenko, Ivan Križaić (74), Valentino Štampar,  Ladislav Nađ (77%), Mihael Kocijan (9%),  Igor Erdelji (67%),  Patrik Hergotić (39%),  Nino Marčec (27%), Krunoslav Švenda (10%),  Igor Škvorc (8%), Dino Švenda, Tomislav Šegović (4%), Vladimir Pintarić (41%), Stjepan Jalšovec (75%). ( U zagradi je broj odigranih minuta u postocima).

Najviše pogodaka kroz prvenstvo postigao je Davor Štrok 43, slijedi Nikola Štrok 20, Kruno Gajnik 14, Denis Janković 10, Ladislav Nađ i Nino Marčec 6, Vladimir Pintarić, Patrik Hergotić, Filip Jančec 4 te Dario Šmit i Ivan Križaić 1. U razgovoru momčadski strateg, nenadmašivi Ivan Dominić Đoni nam je rekao: - Nakon neočekivanog ispadanja jedini cilj nam je bio da se ekspresno vratimo u najkvalitetniju Međimursku ligu gdje nam je i mjesto. Od početka prvenstva dominirali smo ligom te smo na kraju sa devet bodova prednosti osvojili naslov prvaka lige. Pohvalio bih sve igrače na izuzetno korektnom odnosu prema postavljenim zadacima bez kojeg ne bismo osvojili tako uvjerljivo naslov prvaka. Također zasluge za ovaj lijep uspjeh pripadaju i upravi kluba na čelu s predsjednikom kluba Denisom Magdićem koja nam je omogućila više nego odlične uvjete za rad. Istaknuo je spomenuvši i pohvalivši svoje navijače koji su ih bodrili tokom svih utakmica te sponzore i sve koji su nam pomogli u bilo kojem obliku.

Đoni je za kraj dodao: - Vjerujemo da ćemo zadržati postojeći igrački kadar uz nekoliko pojačanja, da ćemo se i u novoj ligi boriti za prvo mjesto.Riječi su to čovjeka, motivatora, stratega koji je najzaslužniji što u klubu vlada veliko prijateljstvo što su igrači velika klapa i što je Dinamo postao šampion.

Također treba posebno spomenuti entuzijaste NK Dinama koji nisu nakon ispadanja klonuli duhom već su još jače se mobilizirali te su klub maksimalno pojačali i osigurali treneru i igračima maksimalne uvjete za rad stoga zaslužuju velike pohvale i čestitke a to su; Denis Magdić (predsjednik), Petar Dominić, Dino Jančec, Darko Žulić, Matija Žulić (tajnik), Dario Klekar, Boris Kocijan, Nino Vugrinec, Ivan Šegović, Tomica Pintarić, Dražen Palfi. Posebno treba pohvaliti Matiju Žulića tajnika kluba koji statistiku igrača vodi kao malo tko sve u postocima. Povratak palovčana u elitnu međimursku ligi silno je razveselio i brojne ljubitelje nogometa posebno u Općini Mala Subotica jer će se ponovno odigravati «vječiti derbiji» sportskih rivala Dinama i Spartaka koji okupljaju veliki broj gledatelja i koji su više od samih utakmica.