Nogomet 15.09.2016. 08:48. Zadnja izmjena: 15.09.2016. 08:59.

III. HNL - istok

Igrači NK-a Međimurje vratili se s važna tri boda iz Pleternice

SLAVIJA – MEĐIMURJE 0:2 (0:1)

PLETERNICA – Igralište Slavije. Gledatelja: 200. Sudac: Kurbaša (Bizovac). Strijelci: 0:1 Erić (37), 0:2 Golik (85 – 11 m).

MEĐIMURJE: Šafarić, Branilović, Kčira,Hranilović, Šimunić, Golik, Šimek (86. Pavlović), Čorić (80.Mesarić), Marcijuš, Ivanović (90. Pajić), Erić. Trener: Mario Kovačević.

Gostovanje u Pleternici kod bivših dvostrukih prvaka 3. lige – istok Slavije, Čakovčani su uspješno završili i s važna 3 boda vratili se u Čakovec, što je vrlo poticajno pred subotnji susjedski derbi s također neporaženim sastavom Varaždina (17. rujna, 16,30 sati, SRC Mladost Čakovec).

U Pleternici su Čakovčani odigrali vrlo dobro, svih su 90 minuta imali inicijativu, kontrolirali igru, kasnije i rezultat, taktičke zadatke trenera Kovačevića igrači su ispunili u potpunosti, a krajem prvog poluvremena Erić je postigao vodeći pogodak nakon dobro izvedene akcije. U tom dijelu susreta domaći bez prilike za pogodak.

U drugom dijelu susreta Čakovčani su nastavili igrati dobro, izdržali su do kraja i nisu reagirali na mnoge grubosti domaćih, a pet minuta pred kraj susreta Gordan Golik je realizirao pravilno dosuđeni kazneni udarac na veliko veselje Čakovčana na igralištu i klupi. Domaći jedinu priliku da eventualno ublaže poraz nisu iskoristili u 90. minuti, Šafarić je bio siguran.

Svi sada s nestrpljenjem i dobro motivirani čekamo susret s Varaždinom, pokušat ćemo sve zabilježiti uspjeh. Varaždin ima kvalitetni i iskusni sastav, biti će teško, pozivamo gledatelje da nam sportskim navijanjem pomognu uspjeti, rekao nam je pomoćni trener Darko Stamenković.

Kao pripremu za taj susret Čakovčani su iskoristili utakmicu u Murskom Središću gdje ih je u utorak, 13. rujna ugostio NK Rudar. Nakon neriješenog rezultata bez ijednog pogotka o pobjedniku su odlučivali jedanaesterci u kojima su Čakovčani bili bolji te na kraju slavili sa 7:6.