Nogomet 28.11.2019. 09:14. Zadnja izmjena: 28.11.2019. 09:14.

Nogomet

II. HRVATSKA NOGOMETNA LIGA: Gosti uzeli ponuđeno

  • MEĐIMURJE – RUDEŠ 0:1

ČAKOVEC – Stadion Mladosti. Gledatelja 400. Sudac Marko Linić /Rijeka/. Strijelac; Jurić /42/.

MEĐIMURJE. Koprić, Dodlek (73. Patafta), Novoselec,Knezović, Hudeček (73. Čikvar), Zanjko (76. Hajdinjak), Ikić, Hranilović, Ivančić, Šimičić, Brcković. Trener Damir Lepen-Jurak.

RUDEŠ: Banić, Gorupec, Matić, Manenica, Radoš, Zoungrane (64 Čabraja), Prpić, Bunić, Marques, Aliyu (90. Hodak), Jurić (76. Kčira).  Trener: Marko Babić.

Nakon šest prvenstvenih kola prekinut je niz dobrih rezultata Čakovčana, kao domaćini poraženi su od dojučerašnjeg prvoligaša Rudeša čiji nogometaši su uzeli ponuđeno. Jer posebno slabo igrali su domaći u prvih 45 minuta, tek s jednim udarcem (Šimičić 7. minuta) u okvir gostujućeg gola. Za razliku od njih gosti su u tom dijelu susreta imali više inicijative i dvije velike prilike za pogodak. Prvu u 23. minuti nije iskoristio Jurić, drugu je međutim na dodavanje Gorupeca iskoristio, bio je to pogodak koji je kasnije se je ispostavilo odlučio o pobjedniku. U drugom poluvremenu totalna inicijativa domaćih koja nije rezultirala pogocima. Za što je međutim bilo prilika,  spominjemo tri najizglednije. U 47. minuti Šimičića, isti igrač u 49. minuti pogodio je stativu, a u 58. minuti priliku nije iskoristio ni Ivančić. U 76. minuti velika pogreška suca Linića.

U gostujućem kaznenom prostoru nepropisno je prekršajem zaustavljen Šimičić, sudac međutim nije dosudio kazneni udarac i čuo opravdane proteste iz gledališta i domaćih igrača. Iza toga do kraja susreta još nekoliko opasnih akcija pred gostujućim vratima, pogodak  je međutim izostao. A kako se nogomet igra zbog pogodaka, gosti su jedan postigli što im je bilo dovoljno da se vesele važnoj pobjedi i bodovima.

U subotu Čakovčane čeka teško gostovanje u Osijeku kod drugog sastava tamošnjeg prvoligaša.