Nogomet 12.02.2018. 10:31. Zadnja izmjena: 12.02.2018. 10:34.

Skupština

Malonogometni klub Klub 75: Rezultati za klupsku povjesnicu

Uzorni, mali, ali vrijedni sportski kolektiv, Malonogometni klub Klub 75 održao je redovitu godišnju izvještajnu skupštinu. Skup su uveličali predstavnici nekih mjesnih udruga čiji su im predstavnici uputili čestitke za sve postignuto u 2017. godini, a u ime Općine Kotoriba to je učinio donačelnik Roberto Ujlaki. Potonji ih je svrstao u red najuspješnijih mjesnih udruga, kazavši kako se na njihov doprinos u realizaciji nekih općinskih akcija može uvijek računati.

O minulom jednogodišnjem radu i sportskim rezultatima te planovima za ovu godinu govorio je klupski predsjednik Mario Paveli. Istaknuo je Humanitarni turnir za Niku Paheka iz Donje Dubrave kojim, ne samo da su na njegov račun za liječenje uplatili novac, već su u Kotoribu doveli Futsal klub Dinamo Zagreb. U akciji humanosti podržale su ih i ostale sportske sredine donjeg Međimurja. Istaknuo je još jednu njihovu humanu notu, a to je što već dugi niz godina uz božićno-novogodišnje blagdane zajedno s mjesnim vatrogascima posjećuju mjesni dječji vrtić i donose polaznicima prigodne poklone. Naveo je njihova sredina posebno prepoznatljiva kada uz Dane općine Kotoriba organizira Turnir med udrugami. Istaknuo je kako su na prostorima kod starog dječjeg vrtića uredili igralište za odbojku na pijesku, a uz njega su uveli i električnu rasvjetu. Za natjecateljske rezultate je rekao kako će neki od njih ući i u klupsku povjesnicu misleći prije svega osvajanjem 3. mjesta na koprivničkoj Pan ljetnoj ligi.

- Uspjeh je to zato što se radi o najjačem malonogometnom turniru u ovom dijelu Hrvatske i na kojem su ispred nas bile samo dvije zagrebačke momčadi u kojoj je od svakih bio po jedan hrvatski, odnosno makedonski reprezentativac, istaknuo je Paveli te naveo osvajanje 3. mjesta na tradicionalnom Malonogometnom noćnom turniru ing. Vladimir Skok u Prelogu. Sudjelovali su na turniru u Novom Marofu. - Koprivnici na Pan zimskoj ligi osvajamo 7 bodova i prvo mjesto u skupini, a u osmini finala ispadamo od ekipe WDF iz Ludbrega. I ovo smatramo uspjehom kada se pogleda da je od 40 ekipa nastupilo čak 16 ekipa iz Zagreba, većinom vrsnih igrača malog nogometa. Imali smo prilike gledati i igrati s bivšim i sadašnjim reprezentativcima futsala Hrvatske, igračima s prvoligaškim i drugoligaškim iskustvom.

Govoreći o programskim zadaćama izrazio je posebnu želju da se za vrijeme njegovog mandata, koji ističe u prosincu, izgradi električna rasvjeta uz malonogometno asfaltno igralištu na što mu je zamjenik općinskog načelnika odgovorio kako će to teže ići s obzirom na derutnost lokacije gdje su locirani njihovi prostori i samo igralište. Skupštinom je predsjedao tajnik Borko Beliga.