Nogomet 12.02.2018. 10:56. Zadnja izmjena: 12.02.2018. 11:02.

Hrvatski nogometni savez

Mato Kljajić predsjednik komisije za amaterski nogomet

Iz Međimurskog nogometnog saveza dobre vijesti. Održana je prva sjednica novoizabranog Izvršnog obora Hrvatskog nogometnog saveza čiji je član i predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić koji je na sjednici izabran za predsjednika Komisije za amaterski nogomet. To je nova komisija pri HNS-u čiji je inicijator bio upravo Mato Kljajić.

- Čak 99 posto hrvatskih nogometaša su amateri pa upravo zbog toga zaslužuju posebnupažnju. Inicijativu smo pokrenuli u našem, međimurskom savezu, pridružila su nam se četiri županijska saveza sjeverne regije pa su se u IO-u HNS-a odmah počele akceptirati naše ideje i razmišljanja te je moje imenovanje za predsjednika te komisije priznanje da smo pogodili pravu temu. Sada će „nogometna vlada“ biti podrobnije upoznata s problemima koji muče amaterski nogomet, kao na primjer oko liječničkih pregleda i zimskog prijelaznog roka, što će pripomoći rješavanju tih, ali i drugih za nogometaše važnih problema i pitanja, rekao je Kljajić. Kljajić nam je još rekao da se već na prvoj sjednici IO-a HNS-a osjetila promjena odnosa prema bazi, županijskim nogometnim savezima, donesena je odluka da će dobiti financijsku pomoć za rad i razvoj svojih projekata. A to za naš MNS znači podršku školama nogometa kojih imamo 16, i to kroz rad instruktora i ostalim oblicima.

To međutim nije sve. Osim Mate Kljajića još su neki članovi Međimurskog nogometnog saveza imenovani u pojedine organe - komisije HNS-a. Dopredsjednik MNS-a i član Skupštine HNS-a Damir Dominić član je Komisije za novčano-materijalno poslovanje, drugi dopredsjednik MNS-a Tomislav Kralj član je Komisije za mlađe uzraste, a predsjednik Udruge trenera MNS-a Robert Čižmešija imenovan je u Komisiju nogometnih trenera HNS-a.