Nogomet 14.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

MEĐIMUREC – NAPRIJED 3:0, A ZADRUGAR – RUDAR 2:3

MEĐIMUREC – NAPRIJED 3:0

DUNJKOVEC/PRETETINEC – Igralište Međimurca. Gledatelja: 150. Sudac: Saša Fegeš (Nedelišće). Pomoćnici: Novak i Žerdin.

Strijelci: 1:0 Kregar (44), 2:0 S. Treska (70), 3:0 S. Treska (84).

MEĐIMUREC: Petran, Bestijanić, Kamenić, Vabec, Tomoki, Hrustek, Piškor, Levatić, Kregar (79. Daigo), S. Treska (84.Štrukelj), D. Treska.

Trener: Antun Jukić.

NAPRIJED: Fodor, Hižman (46. Mišić), Jurčan, Sraka, Smrk, Horvat, Bermanec, Martinec (60. Kemec), Režek (66. Kočiš), Glavina (69. Šupljika), Vlah.

Trener: Dušan Podgorelec.

Lokalni derbi zasluženo su „dobili“ domaći. Imali su više inicijative, više prilika za pogodak, tri su iskoristili. Gosti u polju dobri, međutim bez prave završnice što je i glavni uzrok njihovog poraza. Prvu priliku za domaće nije u 20. minuti iskoristio Darijan Treska, iza toga u 24.minuti i Saša Treska. U 28.minuti u prilici je bio i gostujući napadač Režek, u izglednoj prilici u odlučnom, momentu se spetljao i prilika je propala. Novu priliku za domaće u 37.minuti nije iskoristio ponovo Darijan Treska, a vodeći pogodak za domaće postignut je nakon udarca iz kuta kojeg je dobro izveo Piškor, a realizator je preciznim udarcem glave bio Kregar. Treću priliku postići pogodak za domaće u 45.minuti imao je opet Darijan Treska, a u 54.minuti i gostujući napadač Vlah bio je također u izglednoj prilici, pogodio je međutim vanjski dio mreže. U 65.minuti Darijan Treska nije iskoristio i četvrtu priliku, pucao je u vratara, „ispravio“ ga je Saša Treska u 60.minuti nakon preciznog dodavanja Piškora bio je isto tako precizan za 2:0 vodstvo domaćih. Desetak minuta pred kraj Šupljika je još jednom slabo završio gostujuću napadačku akciju, a drugi se je puta u listu strijelaca upisao Saša Treska u 84.minuti, iskoristio je pasivnost gostujuće obrane. Do kraja susreta domaći su kontrolirali rezultat i igru i opravdano se veselili zasluženoj pobjedi.

 

ZADRUGAR – RUDAR 2:3

HRASTOVSKO – Igralište Zadrugara. Gledatelja:200. Sudac: Marko Đurđek (Turčin).

Strijelci: 1:0 Vukina /13/, 1:1 Čalopa /20/, 1:2 D. Šoltić /60-11 m/, 1:3 D. Šoltić /80/, 2:3 Vukina /90/.

RUDAR: Rajf, Levačić /84. Balaž/, Šardi, Vuri, Vurušić /72.H. Knežević/, Horvat, D.Šoltić /86.V.Knežević/, Novak,Čalopa/80.Podgorelec/,N.Šoltić /57. Radiković/, N. Šoltić.

Trener: V ladimir  Pavleković.

Važna pobjeda „rudara“, posebno veseli što je postignuta na „vrućem“ gostovanju,borbenom i angažiranom igrom cijelog sastava na čelu s dvostrukim strijelcem Dariom Šoltićem. Domaći su rano došli u vodstvo, mladi Čalopa brzo iza toga je poravnao rezultat, a od 33.minute za goste igrač više. Brojčanu prednost gosti su iskoristili pametnom i boljom igrom u 2.poluvremenu, s dva pogotka Daria Šoltića, jednog iz opravdano suđenog kaznenog udarca. Izdržali su sve napade domaćih koji su drugi pogodak postigli u prvoj minuti sudačke nadoknade, za nešto više nisu imali vremena, pa opravdano veselje gostiju uz određene primjedbe na suđenje.

Josip Freiler

fotografije su ilustrativne

Izvor: 3151