Nogomet 11.07.2016. 08:08. Zadnja izmjena: 11.07.2016. 08:16.

Dunjkovec / Pretetinec

Međunarodni turnir pionira U-12 u organizaciji NK-a Međimurec od 13. kolovoza

Nogometni klub Međimurec (Dunjkovec/Pretetinec) i ove godine, sada već po osamnaesti put, organizira međunarodni turnir pionira U-12 (rođenih 2004. godine i mlađih) „MEĐIMUREC 2016.“.

Održat će se 13. i 14.kolovoza, svečano otvorenje je 13. kolovoza u 15 sati. Turnir će otvoriti predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker pod pokroviteljstvom HNS-a, licenciran je od strane UEFA-e što mu daje veću reputaciju i značaj, ne samo u Hrvatskoj, nego i u Europi.

Na turniru uz domaćina mlade NK-a Međimurec sudjeluje 10 renomiranih ekipa iz Austrije, Slovenije, Srbije, Japana (po prvi put) te Hrvatske: Dinamo Zagreb, Hajduk Split, Rijeka, Zagreb, Crvena zvezda Beograd, Tokyo, Maribor, Sturm Graz, Celje i Međimurje Čakovec. Ekipa FC Tokyo dolazi 5 dana ranije pa će mladi moći razgledati Međimurje i upoznati našu kulturu i običaje.

Prvi sponzor i pokrovitelj turnira bio je naš nekadašnji poznati internacionalac Robert Jarni, na turniru su kao dvanaestgodišnjaci nastupali sada poznati reprezentativci: Mateo Kovačić, Nikola Kalinić, Alen Halilović, Marko Pjaca, Josip Pivarić, Marko Rob, Tin Jedvaj, Andrej Kramarić ...

Organizacijski odbor turnira svakodnevno je „u pogonu“ ; gotovo svi organizacijski poslovi i problemi su riješeni, turnir će sigurno i ove godine biti odlično organiziran, očekuje se da će kao i svake godine do sada biti mnogo gledatelja za koje organizatori pripremaju brojna iznenađenja.