Nogomet 24.06.2016. 08:38. Zadnja izmjena: 24.06.2016. 08:43.

NK Međimurje

Miljenko Dovečer: Moj rad temeljit će se na suradnji prve momčadi i Nogometne škole!

S određenim zakašnjenjem nakon završenog prvenstva gdje su nogometaši Međimurja superiorno osvojili naslov prvaka 3. HNL-e istok, ali nažalost nisu od odgovornih u HNS-u dobili licencu za igranje u 2. ligi gdje im je po kvaliteti mjesto, u klubu je održana konferencija za tisak. Na njoj su, uz direktora kluba Stjepana Hamonajca, bili i trener Mario Kovačević, umnogome uz igrače zaslužan za posljednje uspjehe kluba kojemu je upravo zbog tih uspjeha produžen ugovor i za narednu prvenstvenu sezonu te novi-stari sportski direktor kluba Miljenko Dovečer koji je već od 22.lipnja počeo s radom u klubu u kojem je kao sportski direktor i trener proveo dugi niz godina.

Trener Kovačević zahvalio je upravi na ukazanom povjerenju da i dalje vodi prvu momčad. 

„Sve zacrtano u posljednje dvije i pol godine otkad vodim momčad uglavnom smo ostvarili, planiramo da i dalje bude tako, da i u novoj sezoni osvojimo ponovo naslov prvak i konačno zaigramo u 2. ligi gdje nam je mjesto. S pripremama počinjemo 18. srpnja, ciljeve sam naveo, nadam se s gotovo istim igračkim kadrom u mnogome zaslužnim za posljednje uspjehe. Za sada su gotovo svi igrači izrazili želju ostati u klubu, otišao je jedino kapetan Nikola Šafarić u Varaždin, a pregovaramo s nekoliko pojačanja.

Drago mi je da sam stalno u kontaktu s odgovornima u klubu koji istome daju maksimalnu potporu i podržavaju realne planove. Također očekujem dobru suradnju dolaskom Miljenka Dovečera na poziciju sportskog direktora, već smo prije uspješno surađivali, sadašnja suradnja bazirat će se na još boljem radu i suradnji s odgovornima iz Nogometne škole Međimurje tako da najbolji juniori i kadeti što prije konkuriraju za najbolji sastav“, završio je Kovačević.

O radu s prvom ekipom i mladima ukratko je govorio i sportski direktor Miljenko Dovečer.

“Situacija u klubu dobro mi je poznata, drago mi je da sam se vratio na nekadašnju funkciju. Moj rad temeljit će se na suradnji prve momčadi i Nogometne škole, koja mora i može biti bolja i učinkovitija nego je to do sada bila. Posebno treba još bolje raditi s juniorima i kadetima koji b i trebali biti još više pod ingerencijom kluba da se što brže najbolji od njih uključe u rad s prvom ekipom. Zato je u planu igranje u novoj neke vrste inter-lige tijekom tjedna svake srijede, a s vršnjacima iz klubova susjedne Slovenije, Austrije i Mađarske, uz naše mlade juniore i kadete igrali bi i naši susjedi iz Varaždina i Koprivnice.

Time bi u naše redove vratili mlade iz drugih klubova koji su već bili uspješni u Nogometnoj školi i na taj način brže bi došli do kvalitetnog igračkog kadra koji bi se onda uključio u rad prve ekipe, a najbolji bi konkurirali za najbolji sastav“, bio je kratak u svom prvom „javljanju“ Dovečer.

Prema riječima Stjepana Hamonajca, ovih dana po pitanju bolje suradnje odgovornih kluba i Nogometne škole slijedi zajednički sastanak kod čakovečkog gradonačelnika Stjepana Kovača, nakon kojeg će mnogo toga biti jasnije i moći će se konačno prijeći s riječi na djela. Na sastanku će se razgovarati i oko organizacije međunarodnog turnira početkom kolovoza u okviru proslave „Porcijunkulova“.