Nogomet 19.03.2016. 08:52. Zadnja izmjena: 19.03.2016. 09:12.

Razvojni nacionalni kamp

Na SRC-u Mladosti Čakovec održan nogometni kamp djevojčica Međimurske županije

Prema službenom kalendaru Hrvatskog nogometnog saveza godišnje se u svakoj županiji Republike Hrvatske održava šest razvojnih kampova za dječake. Na kampove se pozivaju ciljano najperspektivniji igrači cijele županije te je to ujedno i model formiranja reprezentacije određene županije. U sklopu kampa za dječake treći dan je predviđen za KAMP DJEVOJČICA.

Razvojni nacionalni kamp djevojčica Međimurske županije održan je protekli tjedan na SRC-u Mladosti Čakovec, sazvao ga je instruktor Središta sjever za ženski nogomet Hrvoje Goričanec, a u proces kampa bila su uključena tri trenera: Nenad Orehovec /UEFA B licenca/, Karlo Kosalec /C licenca/ i Silvestar Cvek /UEFA B licenca/. Na razvojnom kampu sudjelovale su djevojčice rođene 1999. 2000. 2001. 2002. 2003. 2004. 2005. 2006. 2007. i 2008.godine, dakle djevojčice primarno iz osnovne škole, iz ŽNK Trnave Goričan, ŽNK Katarine Zrinski Čakovec, te one iz muških klubova Dubrava /Sivica/, Polet /Sv. Martin na Muri/, Sloga /Čakovec/, BSK /Belica/,Strahoninec,, Vidovčan /D. Vidovec/,Dubravčan /D. Dubrava/,Rudar /M. Središće/, Mladost /Ivanovec/i NŠ Prelog. 

Cilj kampa bio je podići popularnost ženskog nogometa te na jednom mjestu sakupiti djevojčice iz cijelog Međimurja koje su uključene u nogomet. Djevojčice su bile podijeljene u tri grupe, odigrane su tri kontrolne utakmice, a na temelju odigranih utakmica dobila se je povratna informacija o njihovom znanju i sposobnosti. Odigrane utakmice biti će i jedan od pokazatelja za formiranje ženske reprezentacije Međimurske županije te preporuka za nacionalni dres HNS-a. Prema riječima Hrvoja Goričanca: „Kamp je u potpunosti ispunio očekivanja kako odazivom tako i prikazanom nogometnom kvalitetom djevojčica. Ženski nogomet nije popularan kao muški, ali kroz ovaj kamp i slične akcije po tom pitanju zasigurno će međimurski ženski nogomet dobiti na popularnosti i ima blistavu budućnost“.