Nogomet 29.11.2016. 12:13. Zadnja izmjena: 29.11.2016. 12:26.

Treća nogometna liga- istok

NK Croatia, Đakovo poražena od nogometaša Međimurja

CROATIA/ĐAKOVO – MEĐIMURJE 0:1 (0:1)

ĐAKOVO – Gradski stadion. Gledatelja: 150. Sudac: Davor Jozić (Sl. Brod). Pomoćnici: Vladimir Buček i Oliver Hrmić. Strijelac:0:1 Erić (28).

MEĐIMURJE: Šafarić, Branilović, Kristić, Hranilović, Šimunić, Golik, Šimek, Marcijuš (40. Pajić), Erić (90. Deglin), Ivanović, Mesarić. Trener: Mario Kovačević.

Važnom pobjedom na gostovanju u Đakovu Čakovčani su na najbolji mogući način završili prvi dio prvenstva. Pobjeda je tim značajnija jer je ostvarena na gostovanju na „vrućem“ terenu u Đakovu, a još značajnija jer su protiv sebe imali kompletnu sudačku trojku i jer su od 72. minute imali igrača manje.

U takvoj su situaciji i ambijentu Čakovčani odigrali vrlo dobro, taktički pametno, imali su više inicijative i prilika tijekom svih 90 minuta. Jednu od njih iskoristio je Erić u 28. minuti na dodavanje Ivanovića, a imao je priliku za pogodak i u 45.minuti. U drugom poluvremenu dobro su kontrolirali igru i čuvali rezultat iako su čak 18 minuta igrali s igračem manje. Domaći su tijekom cijelog susreta dva puta iz slobodnog udarca neuspješno ugrozili Šafarića koji je dobro intervenirao. Međimurci nisu podlegli očiglednim sudačkim provokacijama te se s pjesmom vratili kući.

Prvi su dio prvenstva tako završili s 4 boda zaostatka iza jesenjeg prvaka Varaždina.