Nogomet 30.01.2018. 22:57. Zadnja izmjena: 30.01.2018. 23:03.

Počele pripreme

NK Dinamo Palovec - Trener Šegović planira pomak na ljestvici

NK Dinamo Palovec, član 1. ŽNL MNS je s pripremama za nastavak proljetnog natjecanja počeo u nedjelju 21. siječnja  prozivkom igrača i prvim treningom. Na popisu za proljetni dio trener Josip Šegović ima 24 igrača što je zavidan broj. - Htio bih istaknuti da su to pretežito domaći igrači. Osobito me veseli što su nam se sada priključila i četvorica juniora koji stječu pravo nastupa za seniorski sastav, istaknuo je trener.

Klubu je zasad pristupio Davor Štrok, koji se nakon polusezone odigrane u Austriji vraća u njihove redove, a vraćaju im se dvojica igrača koji nisu nastupali zbog studentskih obaveza. U ovom razdoblju klub je napustio jedino Dario Šmit. Treninge u pripremnom razdoblju održavaju kombinirano na igralištu te u sportskim dvoranama u Držimurcu i Maloj Subotici. U tom razdoblju dogovoreni su prijateljski susreti s: NK Kraljeljevčan '38, NK Pušćine, NK Sloboda Slakovec, NK Zasadbreg i NK ŠN Međimurje. U osvrtu na minulu polusezonu, Šegović je rekao:

- S obzirom na loš početak prvenstva, kada smo u jednom trenutku bili i na posljednjem mjestu tablice, 7. mjesto na kraju jesenskog dijela smatramo uspjehom. Osobito valja istači da smo u posljednja 4 kola ostvarili sve 4 pobjede. Sa 39 postignutih golova najefikasnija smo ekipa, a Nino Marčec s 13 pogodaka prvi je strijelac lige. Uz to bih dodao kako smo na drugom mjestu tablice za Fair Play.

• Kako u nastavku?

Drugi dio jesenskog natjecanja daje nam za pravo da se nadamo još boljim rezultatima u proljetnom dijelu. Cilj nam je pomak prema gore na tablici. Ako nas posluži zdravlje i zaobiđu nas ozljede te uz dobro odrađene pripreme, smatram da možemo to ostvariti. Ovi mladići predvođeni kapetanom Filipom Jančecom imaju kvalitetu i želju biti u vrhu tablice, kazao je Šegović. On je inače momčad preuzeo nakon 8. kola kada su s 5 osvojenih bodova zauzimali pretposljednje mjesto. U narednih 7 kola pod njegovim vodstvom osvojeno je 16 bodova (5 pobjeda,1 neriješeni,1 poraz) uz gol razliku 25:6. Šegović to tumači manjim korekcijama u sustavu igre te vraćanja samopouzdanja igračima, a posebno je istaknuo kako među igračima vlada zajedništvo i veoma pozitivna atmosfera.

Nije zaobišao niti klupsko čelništvo: - Za svaku pohvalu je rad članova uprave kluba, koji su svojim nesebičnim radom i elanom omogućili da igrači imaju sve potrebne uvjete za igru. Također zahvaljujem našim gledateljima koji nas prate i bodre na svakoj utakmici, rekao je za kraj.