Nogomet 24.12.2018. 23:07. Zadnja izmjena: 24.12.2018. 23:07.

Predstavljamo

NK Dubravčan iz Donje Dubrave: Korak po korak do najelitnijeg natjecanja

Jesenski naslov u 2. Međimurskoj nogometnoj ligi osvojio je NK Dubravčan iz Donje Dubrave uz impresivnu gol razliku 50:8, uz 40 osvojenih bodova iz 15 utakmica te čak 8 bodova više od prvog pratitelja, NK-a Naprijed iz Cirkovljana.

Na pitanje kako tumači ovaj polusezonski uspjeh, trener Tihomir Nestić nam je odgovorio: - Nakon prošlog prvenstva gdje smo ostvarili drugo mjesto, potajno smo se nadali da možemo doći do prvog mjesta. Zadržali smo postojeći kadar i dodatno smo se pojačali. Ciljano smo tražili pojačanja, mlade igrače željne dokazivanja i u tome smo pogodili. Rezultat toga je dosta rani početak priprema za početak natjecanja. Od prvog dana zajedničkog rada vlada veliko zajedništvo, desila se 'kemija' između igrača i odmah na početku se vidjelo da takvim pristupom rezultat neće izostati.

Titulu jesenskog prvaka osvojili su: Tomica Medimurec, Nikola Blazinčić, Damir Ribicć Goran Posavec, Dominik Jadan, Marko Matulin, Miroslav Jančijev, Lovro Balažinec, Miroslav Lovrek, Lovro Rebrek,Neven Andrlon,Misel Andrlon, Dražen Horvat,Dejan Švenda, Sandro Vidović, Dalibor Medimurec, Damjan Jadan, Niko Pahek,Mislav Matijević, Marin Golubić, Karlo Hrašćanec, Kristijan Dokleja, Ivan Hajdinjak, Ivan Horvat, Luka Buković i Željko Bali.

U taj uspjeh ugrađeni su trud i rad Tihomira Nestića kao trenera, sportskog direktora Dejana Vučenika i fizioterapeuta Andreasa Pongraca. Ništa manje zasluga ne pripadaju klupskom čelništvu na čelu s predsjednikom Franjom Knezom, to su sve redom mladi ljudi koji zdušno rade, navijaju i vole svoj Dubravčan.

Na pitanje da pokuša istaknuti najzaslužnije, trener Nestić je mišljenja da je za postignuti rezultat zaslužna cijela momčad, čiji karakter i zajedništvo su doveli klub do prvog mjesta. Nadalje, plan je prvo titulu dobro proslaviti, a zatim se dobro odmoriti prije početka proljetnog dijela, u kojem je cilj sačuvati prvo mjesto i izboriti viši rang natjecanja. Smatra da će to biti teško, ali da je uz ovakvu želju i glad za pobjedama to sigurno i ostvarivo.