Nogomet 02.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

NK MEĐIMUREC ORGANIZIRA MEĐUNARODNI NOGOMETNI TURNIR MLAĐIH PIONIRA

Nogometni klub Međimurec (Dunjkovec/Pretetinec) i ove je godine organizator tradicionalnog, sada već 16.po redu Međunarodnog turnira mlađih pionira rođenih 2002.godine i mlađih – „Međimurec 2014“. Po prvi puta turnir će se održati u tri dana, 15.kolovoza je kvalifikacijski turnir /pobjednici grupa stječu pravo nastupa na glavnom turniru/, a 16.i17.kolovoza glavni turnir, sve pod geslom „Nogometom protiv droge i drugih poroka današnjice“. Turnir je to iz kalendara UEF-e, sudjeluju ekipe iz ponajboljih nogometnih škola Austrije, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Pokrovitelji turnira su Hrvatski nogometni savez, Općina Nedelišće, Međimurski nogometni savez i Međimurska županija, svečano otvorenje turnira je u subotu 16.kolovoza u 15 sati uz prigodan program, organizator priprema nagrade za najboljeg vratara, igrača i strijelca, četiri prvoplasirane ekipe dobivaju pehare i medalje, a ostale medalje. Na čelu Organizacijskog odbora je i ovaj puta najzaslužniji da se turnir svih ovih godina održava – Ivan Ganzer, ostali članovi su: Darko Dania, Mato Kljajić, Zorislav Srebrić, Zoran Vidović i Stjepan Topoljnjak,predsjednik Izvršnog odbora turnira je Mišel Ganzer, a članovi Dejan Leček, Tomica Ivanuša, Mirko Horvat, Kristijan Horvat, Nikola Goricaj, Nikola Šegović i Tomislav Cimerman.
Prvi dan 15.kolovoza igraju se kvalifikacije u 2 grupe, u prvoj su: Graničar Kotoriba, Mladost Prelog, Spartak Mala Subotica i Sloga Čakovec, a u drugoj: Polet Sveti Martin na Muri, Rudar Mursko Središće, Nedelišće i Podturen. U GRUPI A glavnog turnira su: Hajduk (Split), Međimurje (Čakovec), Varaždin, Sturm (Graz-Austrija), Slaven Belupo (Koprivnica) i pobjednik 1.grupe kvalifikacija, a u GRUPI B glavnog turnira su: Dinamo (Zagreb), Rijeka, Međimurec (Dunjkovec/Pretetinec),Maribor (Maribor-Slovenija), Vojvodina (Novi Sad-Srbija) i pobjednik 2.grupe kvalifikacija.
Očekuje se i ove godine da će kvalitetno igralište NK Međimurca gdje se turnir igra sva tri dana biti ispunjeno ljubiteljima nogometa i sporta, domaćin se je pobrinuo i za „bogate“ popratne sadržaje.

Izvor: 3092