Nogomet 30.05.2016. 09:19. Zadnja izmjena: 30.05.2016. 09:34.

Treća istok

NK Međimurje nije u posljednjoj prvenstvenoj utakmici uspio zabilježiti pobjedu

MEĐIMURJE – MARSONIA 0:0
ČAKOVEC – Stadion Mladosti. Gledatelja: 150. Sudac: Denis Plantosar (Darda) 6. Pomoćnici: Hudika i Dendis. 
MEĐIMURJE: D. Šafarić -, Kristić 6, Režić 6, Branilović 6 /77. Kolarić-/, Petrović 5,5,N. Šafarić 6,5, Hranilović 6 /63. Šimunić 6/, Vuk 5, Šimek 5,5, Golik 6, Pintarić 5,5 /87. Mesarić-/.Trener: Mario Kovačević 6.
MARSONIA: Gavrić 6, Čanić 6,5, Kljajić 6, Abramović 5,5, Mihaljević 5, Prodanović 5,5, Jelčić 6, Ergotić 5,5 /90. Radić-/, Majstorić - /27. Kalanj 5,5/, Mirković 5. Trener: Alen Horvat 6.

Igrač utakmice: Nikola Šafarić

Čakovčani koji su već ranije osigurali naslov prvaka, ali koji su u „nemilosti“ HNS-a glede licence za igranje u 2. ligi nisu u posljednjoj prvenstvenoj utakmici pred svojim gledateljima uspjeli zabilježiti pobjedu. Gosti su se branili s 10 igrača na kraju i obranili, svega su dva puta uputili udarce na domaći gol, gotovo da nisu prelazili centar. Već u 1. minuti nakon ubačaja s desne strane od strane Vuka netko od gostujućih obrambenih igrača odbio je loptu u prečku, u 8.minuti Šimek je na idealno dodavanje Šafarića s 5-6 metara iz povoljne pozicije pucao kraj gola, a u 9.minuti priliku za vodeći pogodak na dodavan je Hranilovića nije iskoristio ni Petrović. Gosti su u prvom poluvremenu uputili jedan udarac iz daljine preko domaćeg gola, a u 32.minuti pogriješio je i sudac Plantosar kada nije sudio očigledan prekršaj na Petroviću kada je ovaj bio u opasnom naletu prema gostujućem golu.

U 55. minuti Vuk je pogodio stativu, iza toga u nastavku akcije Petrović je pogodio gostujuću mrežu, dilema je dali je opravdano prilikom toga suđen o zaleđe?? U 61.minuti Režić je pogodio nakon udarca iz kuta stativu, a u 67.minuti Režić je dobro izveo slobodan udarac, vratar Gavrić loptu je odbio do Vuka koji nije iskoristio taj „poklon“ za postizavanje toliko očekivanog pogotka. U 69.minuti Gavrić je spašavao, ovaj su mu puta domaći nakon očiglednog zaleđa koje nije suđeno opasno zaprijetili. Iza toga do kraja susreta i dalje inicijativa domaćih, srećom po goste neučinkovita pa je susret završen nepopularnim ishodom. Gosti i u tom dijelu susreta s tek jednom opasnom akcijom. Šteta da se nitko od natjecateljskih organa nije sjetio Čakovčanima prije ili poslije susreta uručiti pehar za osvojeni naslov prvaka.