Nogomet 08.09.2016. 08:04. Zadnja izmjena: 08.09.2016. 08:11.

3. HNL - istok

NK Međimurje pobijedio BSK, rezultat reflektira propuštene prilike

ČAKOVEC – SRC Mladost. Gledatelja: 150. Sudac: Filip Hirš (Varaždin). Strijelci: 1:0 Golik (40 – 11 m), 1:1 Ždinjak (60), 2:1 Branilović (8o).

MEĐIMURJE: Šafarić, Šimunić (90. Pajić), Kristić, Branilović, Hranilović, Erić (86. Kčira), Šimek, Golik, Mesarić (62. Čorić), Ivanović, Marcijuš. Trener: Mario Kovačević.

Sve je dobro kad se dobro završi, Čakovčani su zabilježili važnu pobjedu, unatoč ne baš blistavoj igri u prilično nezanimljivoj utakmici. U prvom poluvremenu sve do 40. minute igralo se uglavnom na sredini terena, u takvoj igri bilježimo tek polupriliku Ivanovića u 13. minuti, dobar prodor i udarac Marcijuša i isto tako dobra obrana gostujućeg vratara u 22. minuti, te 37. minutu kada je Mesarić malo zakasnio nakon udarca iz kuta.

U 40. minuti ipak vodstvo domaćih, sve je sam solo - prodorom napravio mladi Jan Marcijuš, u gostujućem kaznenom prostoru nepotrebno je prekršajem zaustavljen, sudac je pravilo dosudio kazneni udarac iz kojeg je iskusni Gordan Golik postigao pogodak. Gosti su u tom dijelu, ali i u većem dijelu susreta igrali uglavnom dobro i borbeno u polju, srećom po domaće, ne i u završnici svojih akcija.

Početkom drugog poluvremena (u 54. minuti) isključen je gostujući igrač Damjanović (udario bez lopte Branilovića) pa su Čakovčani do kraja susreta imali igrača više. To se u njihovoj igri nije osjetilo, gosti su brzo iza toga postigli izjednačujući pogodak. Ždinjak je iskoristio grešku Mesarića i Branilovića i efektno matirao Šafarića.

Do kraja susreta domaći su uspjeli postići pobjedonosni pogodak, Branilović se iskupio za raniju grešku i nakon udarca iz kuta s desetak metara postigao također efektan pogodak koji je odlučio o ipak zasluženom pobjedniku. Da pobjeda na kraju nije bila uvjerljivija, krivci su Marcijuš i Ivanović koji u 85. i 90. minuti nisu realizirali stopostotne prilike.