Nogomet 25.10.2016. 11:13. Zadnja izmjena: 25.10.2016. 11:13.

III. HNL istok

NK Međimurje propustio niz prilika, protiv Oriolika samo bod

MEĐIMURJE - ORIOLIK 1:1 (0:0)

ČAKOVEC – SRC Mladost. Gledatelja: oko 100. Sudac: Ante Bundović (Bjelovar). Strijelci: 0:1 Marinović (51.), 1:1 Šimek (60.)

MEĐIMURJE: Šafarić, Šimunić, Kristić, Branilović (65. Pajić), Hranilović, Erić (81. Deglin), Šimek, Golik, Mesarić, Marcijuš, Ivanović. Trener: Mario Kovačević.

Opravdano su se gosti veselili zasluženo osvojenom bodu, u tome pak su im umnogome pomogli domaći izuzetno slabom igrom unatoč inicijativi tijekom cijelog susreta. Igrali su sporo, bez ideje s mnogo grešaka, takvom igrom nisu zaslužili bolji rezultat iako je za to bilo prilika. Počelo je u 7. minuti kada na dodavanje Marcijuša Šimek nije dobro završio izglednu akciju, a iza toga do 38. minute neučinkovita inicijativa domaćih.

U toj minuti Ivanović nije iskoristio prvu, stopostotnu priliku u tom dijelu susreta, slabo je pucao, Herceg pak je dobro reagirao. U 40. minuti na dodavanje Golika Erić je bio u prilici, pucao je, međutim, pokraj gola. Gosti u tom dijelu susreta uglavnom su se branili i obranili. Početkom drugog dijela susreta u 49. minuti Mesarić je s ruba gostujućeg kaznenog prostora pucao kraj gola, a u 51. minuti ni krivi, ni dužni gosti su se veselili vodećem pogotku. Veliku grešku domaćih na sredini terena iskoristio je Marinović i iz trećeg pokušaja savladao Šafarića.

Ubrzo iza toga domaći su poravnali rezultat, iz jedne od rijetko dobro odigranih akcija Šimek je efektno i neobranjivo poentirao. Očekivalo se iza toga da će pojačati gas i postići toliko željeni drugi pogodak, ništa međutim od toga. U 76. minuti u prilici je bio Golik, dobro je međutim ponovo reagirao Herceg, a od 79. minute imali su domaći i igrača više, zbog drugog žutog kartona opravdano je pocrvenio Đerek. Domaći ni to nisu znali iskoristiti, iako su do kraja susreta u prilici postići pobjedonosni pogodak bili Ivanović u 80., Marcijuš u 89. i Mesarić u 90. minuti.