Nogomet 09.07.2016. 08:19. Zadnja izmjena: 09.07.2016. 08:26.

Predstavljamo klubove

NK Podturen prvaci lige treće međimurske nogometne lige

Treća međimurska liga bila je u znaku NK Podturna koji je sa šest bodova prednosti osvojio naslov prvaka lige. U razgovoru predsjednik kluba Dražen Posavec kojemu pripadaju ogromne zasluge za ovaj uspjeh nam je o svemu rekao; 
-Kao što je i poznato NK Podturen u natjecateljskoj godini 2014/2015 zbog određenih problema u klubu i oko kluba odjavio je seniorsku ekipu iz ligaškog natjecanja. Početkom 2015. godine uspjela se okupiti nova uprava kojoj je bio glavni cilj ponovno okupljanje tj. oformljavanje seniorske ekipe, što nam je i uspjelo.

Uspjeli smo u klub vratiti većinu „Podturenčana“ koji su igrali po raznim klubovima, a najveći uspjeh nam je vračanje naših „klinaca“ 16-18. godišnjaka koji su svi redom prošli škole nogometa, a to su kako ih volimo nazivati „zvučeni“ nogometaši. Sljedeći cilj nam je bio pronalazak kvalitetnog trenera koji će moči spojiti mladost i iskustvo koje smo tada imali. Imali smo sreće te smo dogovorili suradnji sa Nevenom Bujanićem i to se pokazao kao pun pogodak.Pošto smo bili „novi“ u natjecateljsku sezonu morali smo krenuti iz 3. MNL. Uprava je pred trenera i igrače postavila jedini zadatak, a to je osvajanje 1. mjesta i plasman u drugu MNL, što su dečki na kraju i uspjeli ostvariti.

Osvojili smo ukupno 64 boda od mogućih 69, od 23 odigrane utakmice pobijedili smo 21 te imali jedan poraz i jednu neriješenu utakmicu. Gol razlika nam je + 145 (dali 160, primili 15 golova, u prosjeku skoro 7 golova po utakmici), najveća pobjeda je bila protiv ekipe NK Parag i to rezultatom 25-0, tako da smo vjerojatno i oborili nekoliko rekorda što se tiče seniorskih natjecanja pod okriljem MNS. Imamo i najboljeg strijelca lige s postignutih impresivnih 36 golova u 23 utakmice ( u prosjeku 1,56 golova po utakmici), a to je Matija Petak koji je sa svojih 18 godina bio i jedan od nosioca igre NK Podturna.
U kup natjecanju dogurali smo do 1/16 finala gdje smo na domaćem terenu izdubili od ekipe NK Međimurja rezultatom 1-3 ali po priznanju gostiju dobrano ih namučili.

Ovom prilikom želio bih zahvaliti i našim vjernim navijačima „krvavi“ koji su nam na svim utakmicama bili vjerni pratioci i velika podrška (slika u prilogu), a isto tako zahvaljujemo svim sponzorima i donatorima koji su podržali rad kluba. Pokazatelj zajedništva ove ekipe na terenu i izvan njega je bio trodnevni izlet ekipe NK Podturen u Mađarsku na jezero Balaton koju su igrači uz potporu kluba organizirali i isfinancirali. (na slici)

Kako ne bi hvalili samo seniorsku momčad, moramo se pohvaliti i mlađim uzrastima.
Pod okriljem NK Podturna natjecateljski su djelovale i pionirska te juniorska ekipa.
Juniorska ekipa osvojila je 1. mjesto u svojoj „C“ skupini, tako da nema bojazni za budućnost nogometa u Podturnu. Jedan od ciljeva nam je bio i osnivanje škole nogometa te smo zaslugom trenera-igrača g. Damira Lepena-Juraka sredinom godine počeli rad s mlađim uzrastima djecom od 5 – 10 godina.

Igrači koji su zaslužni za osvajanje 3. MNL su redom:
Dino Kolar, Luka Barković, Toni Varga, Robert Božić, Nikola Kolarić, Stjepan Kočevar, Matija Andrašec, Rudi Žganec, David Škvorc, Zvonimir Radovan, Matija Petak, Damir Lepen-Jurak, Aleksandar Kolar, Benjamin Katić, Borna Hranilović, Matija Antolović, Dino Horvat, Željko Hajdarović, Jurica Golubić, Dominik Drvoderić, Antonio Drvoderić, Kristijan Božić, Igor Biber, Dario Balog te trener Neven Bujanić.

Uprava koja je ovaj uspjeh popratila svojim radom su redom:
Ivan Strahija, Vladimir Marković, Miljenko Marković, Josip Šajnović, Antun Franjković, Antun Kolarić, Marijan Majnić, Antun Kukovec, Slavko Novak, Stevo Sokač, Kruno Drk, Drago Andrašec, Nikola Kolarić (dopredsjednik), Damir Posavec (dopredsjednik), Perica Hajdarović (rizničar), Vjenceslav Hranilović (tajnik), Dražen Posavec (predsjednik).

Planovi za sljedeću sezonu

- Osnovni cilj nam je zadržavanje postojeće ekipe uz dovođenje 2 – 3 ciljana pojačanja, trenerski kadar ostaje isti jer smo uspjeli dogovoriti daljnju suradnju s g. Nevenom Bujanićem. Što se tiče natjecanja u novoj sezoni još uvijek nemamo saznanja da li ćemo igrati 2. MNL ligu A ili B, ali nama je načelno svejedno. 

Uprava pred igrače i trenera ove godine neće stavljati na teret osvajanja 1. mjesta, cilj je biti u vrhu liga, a ako nam se ukaže prilika za osvajanje naslova objeručke ćemo je prihvatiti. Što pak se tiče mlađih uzrasta u suradnji sa NKDubravom iz Sivice osnovali smo školu nogomete pod nazivom NOGOMETAŠ 13 koja će pokrivate sve uzrasne kategorije od U6 do U17. Predsjednik škole nogometa je g. Darko Pintarič, a voditelj škole je prof. Luka Murk. Ovom prilikom pozivamo svu djecu (curice i dječake) u dobi od 5-17 godina da nam se priključe u radu i učenju nogometnih vještina.