Nogomet 05.02.2018. 06:43. Zadnja izmjena: 05.02.2018. 06:43.

Nogomet

NK POLET SVETI MARTIN NA MURI: Miroslavu Novinščaku novi četverogodišnji mandat

NK Polet iz Svetog Martina na Muri održao je redovnu izbornu godišnju skupštinu na kojoj je prisustvovalo 70-ak članova i simpatizera. Na Skupštini je između ostalog izabrano i novo rukovodstvo kluba koje je više - manje identično prošloj Upravi s tek nekoliko manjih izmjena. Na čelu nove Uprave je ostao dosadašnji predsjednik Miroslav Novinščak, tajnik ostaje Mihael Breznik, blagajnik je i dalje Jože Kirec, a ostali članovi Uprave su: Tomislav Kralj, Dragutin Kralj, Davor Šardi, Stanko Perčić, Vitomir Kralj, Željko Novak, Srečko Tomažić, Mijo Flac, Martin Jakopić, Stjepan Novak, Milan Varšić, Zvonko Šardi, Ivan Jurinić, Ladislav Söke, Drago Heric, Zoran Šardi, Goran Makovec, Alen Stojko, Branimir Blajić i Tomislav Gradiček.

U klubu su posebno ponosni na proteklu 2017. godinu koja će im ostat zlatnim slovima zapisana u povijest sporta u Svetom Martinu na Muri. Naime, dogodilo se pregršt prekrasnih događaja koji ćemo svi skupa dugo pamtiti. Pred dvije godine na čelo NK Polet zasjalo je novo rukovodstvo te ubrzo počelo marljivo raditi. Rezultati njihovog rada vrlo brzo su došli na vidjelo. U proljetnom djelu prvenstva bili su bez poraza, s jednim neriješenim ishodom i 14 pobjeda. Na kraju sezone Polet je imao najbolji napad lige, najbolju obranu lige, najboljeg strijelca lige Luku Bobičanca s 31 postignutim golom te bio najgledanija momčad lige. Kao osvajaču prvenstva pružila im se prilika za ulazak u 3. HNL ali zbog objektivnih razloga (ogromnih troškova koje ona iziskuje) su odlučili da im je bolje u ovoj ligi. Dobre igre i pobjede nisu ostale nezapažene pa je tako ponajbolji igrač Luka Bobičanec zapažen od trenutno slovenskog drugoligaša Mure u čije je redove i prešao. Nažalost napustio ih je još jedan prvotimac, Igor Šoštarić te perspektivni vratar Patrik Novak. Odmah početkom prijelaznog roka su reagirali te su doveli Mišela Horvata, Dražena Mlinarića i Tomislava Medveda.

Za nagradu za osvojen naslov igrači i stručni stožer u srpnju su otputovali na tri dana u Terme Loipersdorf u Austriji. Za kraj uspješne polusezone cjelokupna Uprava kluba, igrači, najvjerniji navijači i ostali volonteri počašćeni su bili odličnom večerom, feštom i koncertom tamburaša i Alke Vuice. Poseban događaj za NK Polet, Općinu Sveti Martin na Muri, Međimursku županiju, ali i širu zajednicu zbio se u lipnju kada su drugi put ugostiti Vatrene, koji su čak dva treninga održali otvorena za javnost. Cijeli stručni stožer reprezentacije, igrači te ljudi iz saveza, medija i posjetitelji imali su samo riječi hvale za cjelokupni dojam kako o smještaju tako i o poletovom igralištu i popratnoj infrastrukturi. Ljepšu promidžbu općine, zavičaja, ali i kluba rijetko su si mogli i zamisliti. Sve to zajedno odlične su reference da se i u buduće ugosti naše Vatrene ili možda koju drugu vrhunsku momčad. Novi izbornik reprezentacije Zlatko Dalić najavio je da možda prije početka Svjetskog prvenstva dio priprema odrade opet u Svetom Martinu na Muri.

Već drugu godinu za redom NK Polet ispričao je prekrasnu zimsku bajku. Naime, dva puta za redom osvojio je turnir među klubovima na mantinele koji se igra u dvorani Aton u Nedelišću. Prošle godine osvojio je turnir te imao najboljeg igrača Nikolu Barata, strijelca Luku Bobičanca te golmana Dinu Jambresa. Kažu da je teže obraniti nego osvojiti, a NK Polet je uspio sve titule ove godine i obraniti. I ne samo da su obranili titule već su dvije godine bez poraza! Tako su u dramatičnom finalu savladali NK Pušćine i obranili  naslov najboljih malonogometaša u Međimurju te uz to pobrali i sve individualne nagrade. Najbolji igrač bio je Alen Herceg, strijelac Nikola Ferlin, a najbolji golman opet Dino Jambres. Dodatan naboj svim utakmicama, a posebno finalu dali su i njihovi brojni navijači.

Pripreme seniorske momčadi počele su u ponedjeljak 15. siječnja, a odvijat će se na igralištu NK Polet, teretani “Centra za ljepotu i zdravlje VitaFit” te nekoliko dana i u Delnicama kamo će otputovati cjelokupna seniorska momčad i stručni stožer. U Delnicama i okolici Rijeke predviđeno je i odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica.

Što se tiče igračke križaljke ona je više - manje nepromijenjena u odnosu na jesen. Iz kluba je otišao Evald Vinko (u NK „Hotiza“ Slovenija) dok je Nenad Radiković zatražio odmor od nogometa zbog privatnih i poslovnih obaveza. Mladom veznom igraču Evaldu Vinku klub želi puno sreće u nastavku nogometne karijere, dok se ovom prilikom  zahvaljuje i Nenadu Radikoviću na svim golovima i asistencijama, nogometnim potezima i na trudu koji je ostavio na terenu u proteklim sezonama. Treninzima seniorske momčadi priključeno je i nekoliko perspektivnijih juniora, a treba posebno napomenuti da se na zeleni travnjak nakon duge i teške ozljede vraća napadač Damir Čurin.

Svi su uvjereni da će igrači marljivo trenirati te da će ih zaobići  ozljede kako bi se i na proljeće mogli navijači zajedno s njima radovati novim prvenstvenim pobjedama. Sigurno je da će Poletovci dati maksimalan angažman na treninzima i utakmicama te se nadaju da će uspjeti obraniti naslov 4. HNL Čakovec / Varaždin. svojim sponzorima; posebno treba spomenuti i Promming d.o.o., LifeClass Terme Sveti Martin, Općinu Sveti Martin na Muri - najvećim sponzorima kojima se klub ovim putem najtoplije zahvaljuje.