Nogomet 15.11.2016. 08:03. Zadnja izmjena: 15.11.2016. 08:25.

Nogometna škola Međimurje Čakovec

Nogomet redovito treniraju početnice, pionirke i kadetkinje; nove članice dobrodošle!

Nogometna škola Međimurje Čakovec od ove je godine krenula ozbiljnije u projekt „Nogomet za djevojčice“. Cilj istog je djevojčice upoznati i usmjeriti na nogometni trening, pa na početnim treninzima mogu sudjelovati sve zainteresirane djevojčice, svatko je dobro došao, nema selekcije. Početni treninzi temelje se na osnovama nogometne igre, a sve se bazira na igri, druženju i zabavi. Cilj takvog pristupa je da svi dobiju jednake početne mogućnosti, što je ključno ako želimo da djeca, u ovom slučaju djevojčice zbilja zavole nogomet.

Trenutno u Nogometnoj školi Međimurje Čakovec redovito treniraju tri kategorije djevojčica: početnice, pionirke i kadetkinje. Početnice se natječu u ŽNL-i početnika U-8 u kojoj igraju s dječacima, kadetkinje i pionirke igraju Ligu mladeži pod ingerencijom HNS-a, te igraju sa ženskim ekipama, tu je dobra suradnja sa ŽNK Katarina Zrinski Čakovec. Treninzi za djevojčice održavaju se tri puta tjedno na SRC-u Mladosti Čakovec, a kroz vikend se igraju utakmice.

Od ovog mjeseca počelo se s treninzima u dvorani Aton Nedelišće, a trenažni proces vode dva trenera Nenad Orehovec (kadetkinje i pionirke) i Marko Zavrtnik (početnice). Na kraju prvog dijela prvenstvene sezone u Školi su u zajednici s roditeljima organizirali uspješno zajedničko druženje s kojeg je upućen poziv svim zainteresiranima djevojčicama i djevojkama od 8-16 godina starosti koje žele isprobati svoje nogometne vještine da se jave odgovornima na tel.- fax:+385 40 329 299.