Nogomet 11.06.2016. 08:32. Zadnja izmjena: 11.06.2016. 08:40.

Iz nogometnog kluba

Nogometaši čakovečkog Međimurja bez poraza u drugom, odlučujućem dijelu prvenstva

Nogometaši čakovečkog Međimurja s najboljom gol razlikom, s 9 bodova prednosti ispred Bjelovara i prošlogodišnjeg prvaka Slavije, bez poraza u drugom, odlučujućem dijelu prvenstva, superiorno su osvojili naslov prvaka Treće lige – istok. Ipak se nisu plasirali u 2.ligu gdje im je po kvaliteti mjesto, strogim propisima HNS-a to im je onemogućeno. Šteta možda je ipak sve moglo bolje završiti da su dobili privremenu licencu i igrali u 2. ligi gdje im je po kvaliteti i ostalom što ide uz to mjesto.

Proteklu je sezonu kratko i vrlo realno prokomentirao mladi i ambiciozni trener Čakovčana Mario Kovačević, prije toga jedan od stožernih igrača kluba. - Izuzetno smo zadovoljni postignutim, svi su zacrtani ciljevi i zadaci ostvareni za što su prvenstveno zaslužni igrači kojima posebno čestitam. Također čestitke i odgovornima u klubu na čelu s predsjednikom Marijanom Uršanićem, svojim pomoćnicima i suradnicima u stručnom stožeru na čelu s Darkom Stamenkovićem. Imali smo, a nadam se da ćemo i dalje imati vrlo kvalitetan igrački kadar, to je ekipa iskusnih i provjerenih igrača i onih mladih čije vrijeme tek dolazi.

Svoju smo kvalitetu dokazali posebno u drugom dijelu prvenstva kada nismo poraženi, postigli smo najviše, a primili od svih sudionika Lige najmanje pogodaka, naporni rad nam se je isplatio i šteta je da nismo dobili licencu za igranje u 2.ligi da i tamo dokažemo svoju očiglednu kvalitetu. Nadam se međutim da ćemo u trećem pokušaju, u novoj prvenstvenoj sezoni ponoviti ovaj uspjeh i konačno uz „blagoslov“ HNS-a biti stabilni drugoligaši, Međimurje i Čakovec zaslužuju drugoligaša, kazao je Kovačević

Planove za novu sezonu već ste djelomično najavili, ima li se tome još nešto dodati?

- Samo to da se nadam da će većina igrača ostati na okupu, da ćemo do početka priprema, do 15. ili 20. srpnja riješiti sve nejasnoće ako ih eventualno bude, te da ćemo odmah iza toga s istim ambicijama i voljom krenuti u „nove radne pobjede“, završio je Kovačević.

Za kraj i nekoliko statističkih podataka: Osim 66 osvojenih bodova (9 više od Bjelovara i Slavije), Čakovčani su postigli 62, a primili tek 15 golova što je također u odnosu na ostale sudionike Lige vrlo evidentni podatak. Trener Kovačević u drugom je dijelu prvenstva imao je na raspolaganju 22 igrača. Od njih najviše 15 nastupa imali su Dean Šafarić, ponajbolji vratar Lige koji je branio svih 1350 minuta i Leonard Mesarić s manjom minutažom, 14 nastupa bilježe Ivan Režić, Gordan Golik, Nikola Šafarić, Toni Petrović, Leonard Vuk, 13 Patrik Šimunić, Karlo Šimek, Matija Kristić i Pono Pintarić... Najbolji klupski strijelac i drugi strijelac Lige s 19 postignutih pogodaka je Toni Petrović, 9 ih je postigao Nikola Šafarić, 7 Leonard Vuk itd. Tijekom drugog dijela prvenstva Čakovčani su inkasirali 2 crvena i 18 žutih kartona.