Nogomet 21.08.2017. 07:41. Zadnja izmjena: 21.08.2017. 07:41.

Nogometni klub

Nogometaši čakovečkog Međimurja spremno u novo prvenstvo

Nogometaši čakovečkog  Međimurja, dvostruki prvaci 3. hrvatske lige – istok spremno čekaju početak nove prvenstvene sezone u kojoj su im ciljevi isti - osvojiti naslov prvaka ili mjesto u vrhu tablice koje u idućoj sezoni omogućava igranje u 2.ligi. Kako će biti iza toga teško je predvidjeti, mnogo toga ovisi prvenstveno o njima, a onda i o odgovornima u HNS-u koji im do sada već četvrtu godinu nisu izdali licencu za igranje u više rangu natjecanja. Momčad je pod vodstvom novog trenera Rade Hercega svakodnevno, uglavnom dva puta, redovito trenirala, odigrano je i sedam kontrolnih pripremnih utakmica, a imaju i uigran sastav u kojem je dosta novih igrača.

- Mislim da smo dobro pripremljeni za sva prvenstvena iskušenja, motiva nam ne nedostaje, imamo kvalitetan sastav koji može ostvariti realno zacrtane ciljeve, a imamo i dobru logističku potporu za to, potvrdio nam je novi trener Herceg.

U prvom prvenstvenom kolu, u subotu 26. kolovoza (SRC Mladost 17,30 sati) u Čakovcu gostuje Koprivnica?

- Sastav je to čiju igru dobro poznajemo,cijenimo ih, domaćini smo i sve osim pobjede bio bi neuspjeh. Igrat ćemo u trenutno najboljem sastavu, nadamo se da ćemo imati i odgovarajuću podršku s tribina, rekao nam je pomoćni trener i trener vratara Darko Stamenković, najdugovječniji član  stručnog stožera.

Trener Rade Herceg dao nam je popis igrača koji bi trebao ostvariti realno postavljene ciljeve i u četvrtoj sezoni nastupa 3.HNL-e istok ponovo biti lider i u vrhu prvenstvene tablice. To su: Luka Bešenić, Marko Galoši i Benjamin Grubić-vratari, Martin Pajić, Jan Šimunić, Ivan Režić, Mateo Branilović-novi kapetan ekipe, Jurica Antonović, Matija Kristić i Patrik Šimunić-obrambeni igrači, Dejan Slunjski, Mario Šarić,Elvis Sabol, Ivan Conjar, Neven Hlišć i Karlo Malenović – vezni red, te Mario Munivrana, Jan Marcijuš, Filip Škvorc i Igor Tkalčić – napadači.

Parovi 1. prvenstvnog kola 26/27.kolovoza

  • Oriovac: Oriolik-Marsonia (Sl. Brod)
  • Požega:Slavonija – Bjelovar
  • ČAKOVEC: MEĐIMURJE – KOPRIVNICA
  • Bijelo Brdo: BSK – Đakovo/Croatia
  • Ivankovo: Bedem –Čepin
  • Pleternica: Slavija – Osijek II
  • Ždralovi: Mladost – Belišće
  • Vukovar: Vukovar 1991 – Varteks (Varaždin).