Nogomet 06.02.2018. 07:15. Zadnja izmjena: 06.02.2018. 07:15.

Škola nogometa

Nogometašice iz Svetog Martina na Muri nemaju svoju ligu pa golove zabijaju dječacima

Prije nekoliko godina dva nogometna kluba iz općine Sveti Martin na Muri, NK Polet iz Svetog Martina na Muri i NK Bratstvo iz Jurovca, osnovali su Školu nogometa Sveti Martin. U rad škole kasnije su se uključili i NK Mura iz Hlapičine te NK Sloga iz Štrigove. Treninzi su privukli velik broj djece, pa se Škola nogometa Sveti Martin može pohvaliti sa oko 150 polaznika. Ono što školu čini posebnom je ekipa djevojčica koje su pronašle zadovoljstvo upravo u nogometu. Njih četrnaest u dobi od sedam do dvanaest godina, već dvije godine trenira pod budnim okom Nenada Radikovića iz Žabnika. - Treniramo dva do tri puta tjedno. Svaki trening traje po sat i pol i u potpunosti im je prilagođen. S veseljem ga odrađuju i vidim da uživaju u igri s loptom i  druženju, što je najvažnije. Tijekom ljetnih mjeseci smo na igralištu NK-a Polet Sveti Martin na Muri, a zimi se treninzi održavaju u sportskoj dvorani Osnovne škole Štrigova i sportskoj dvorani u toplicama Sveti Martin, budući da u Svetom Martinu na Muri nema adekvatnog prostora, rekao je Radiković. 

Kako u Međimurju nije ustrojena liga u kojoj bi se mogle natjecati, male nogometašice sudjeluju na turnirima na kojima su im protivnici dječaci, koji u takvim susretima moraju biti mlađi godinu dana od svojih protivnica. Motivacije i želje za pobjedom im ne nedostaje otkrio nam je njihov trener, koji hvali i njihovu discipliniranost. 
Male svetomartinske nogometašice su: Vanesa Panić, Kristina Gubić, Rea Premuš, Hana Oletić, Lucija Babić, Ida Prenar, Tea Jakopić, Ema Gradiček, Una Oletić, Lorena Radiković, sestre Tena i Taša Turk, Marija Bratijanščak, Ela Perčić.