Nogomet 18.08.2018. 09:57. Zadnja izmjena: 18.08.2018. 09:58.

Žalba

Nogometni klub Vidovčan: Zakinuti smo, nepošteno je to od MNS-a koji krši pravilnik

Nogometni klub Vidovčan iz Donjeg Vidovca, član 2. ŽNL-skupine A, uputio je Međimurskom nogometnom savezu žalbu na kršenje Pravilnika o natjecanju na Plenumu klubova međimurskih nogometnih liga održanom 30. srpnja u Čakovcu. U obrazloženju žalbe stoji: "Na spomenutom plenumu, usprkos prošlogodišnjem usmenom obećanju, nisu se izvlačili brojevi klubova kako je to propisano Propozicijama i Pravilnikom o natjecanjima, čime su se pravila očito prekršila. Takvim činom podilazi se pojedinim klubovima, dok su ostali klubovi zakinuti. Smatramo da je to nepošteno i svakako nije u duhu sportskog fair-playa koji promoviraju HNS i MNS. Stoga predlažemo transparentno izvlačenje brojeva".

Žalbu je potpisao Nikola Frišćić, predsjednik NK Vidovčan, a ona je proslijeđena povjereniku za natjecanje i Komisiji za žalbe MNS-a. Kod klupskog predsjednika zatražili smo dodatno obrazloženje žalbe koja je podnijeta dan poslije održavanja plenuma.

- Žalostan sam što na taj način moram iznositi "brigu" čelnih ljudi Međimurskog nogometnog saveza o malim klubovima, a to je u ovom slučaju i NK Vidovčan. Inače, Plenum se trebao održati u nedjelju 29. srpnja u 9 sati u Čakovcu da bi na licu mjesta saznao da se odgađa. Nisam bio obaviješten o novom terminu održavanja, niti je bio igdje izvješen pa sam morao saznati okolnim putem. Moram se osvrnuti na godinu iza kada nam je obećano da će se ove godine, prema pravilniku, izvlačiti redni brojevi klubova u ligi. Međutim to se nije dogodilo i brojevi su bili već raspoređeni, pojašnjava i s ljutnjom ističe: Ne moram niti govoriti da su više manje isti brojevi kao i prijašnjih godina pa se dogodi da na primjer NK Dubravčan Donja Dubrava ima unatrag nekoliko godina najpovoljniju brojku - dvojku !? Na to je nekoliko predstavnika klubova, uključujući i mene, prigovorilo i zatražili smo da nam se pročita Pravilnik o natjecanju. Pročitao ga je povjerenik za natjecanje koji je jasno rekao da se moraju izvlačiti kuglice s brojevima. Usprkos tome, voditelji plenuma (op.a. nije spomenuo njihova imena) su se na to oglušili rekavši da se trebalo na vrijeme snaći!?

U NK-u Vidovčan odgovor na žalbu nisu još primili, a niti očekuju nešto spektakularno, no ističu, u slučaju bilo kakvog ishoda, da će o tome izvijestiti najviša tijela Hrvatskog nogometnog saveza. Zanimalo nas je zbog čega se brojevi „namještaju“. Čuli smo prije svega da klubovi gledaju nadnevke kada su u njihovim sredinama proštenja, a ima i onih koji kalkuliraju s vremenskim uvjetima. U Donjem Vidovcu kažu kako je susjednom Dubravčanu dvojka donijela da im u goste dođu baš susjedi. Zamislite, prvo kolo i međususjedski derbi. Ne treba spominjati posjet, zaradu. Misleći o uzvratu u proljeće može se dogoditi da će se on igrati pred nekoliko desetaka ljudi. "Što se tiče proštenja u Donjem Vidovcu mi ćemo u ovoj sezoni prema sadašnjem kalendaru gostovati, a jedina nada nam je zamjena domaćinstva, a što opet ovisi o korektnosti protivnika", rekao je na to Friščić.