Nogomet 08.04.2016. 11:09. Zadnja izmjena: 10.04.2016. 10:39.

Dunjkovec, Pretetinec

Ostavka prihvaćena, Jukić više nije trener Međimurca

Antun Jukić više nije trener NK Međimurca iz Dunjkovca i Pretetinca. Nakon domaćeg poraza od Pušćina rezultatom 1:2 u nedjelju 3. travnja, Jukić je sam ponudio ostavku. Nakon nekoliko dana pregovaranja, Izvršni odbor kluba tu je ostavku i prihvatio te je Jukić razriješen dužnosti.

- Sa seniorskom ekipom ostvario je uistinu zavidne rezultate. Najveći uspjeh je svakako plasman u Međužupanijsku ligu te dva polufinala međimurskoga kupa. Početak drugog dijela tekuće sezone za NK Međimurec ispod je svakih očekivanja jer je u pet utakmica ostvario samo četiri boda, što je bilo ključno za prekid suradnje. No dosadašnjeg trenera ne može se smatrati jedinim krivcem za loš rezultat. Uprava i igrači najiskrenije mu se zahvaljuju na angažmanu. Bio je više od trenera, angažiran na stvaranju ekipe i drugim aktivnostima nevezanima uz trenerski posao. Stoga je ovo jedna od najtežih odluka koju je Izvršni odbor bio prisiljen donijeti. Želimo mu puno uspjeha u trenerskoj karijeri i upućujemo jedno veliko hvala - poručio je predsjednik Mišel Ganzer, koji traži novoga trenera.

U subotu 9. travnja stigla je informacija kako je Izvršni odbor NK Međimurca izabrao novog predsjednika. To je 56-godišnji Rade Herceg, iskusni trener s UEFA pro licencom. Najveći dio karijere vezan mu je uz nogometnu školu NK Varteksa. Njegov sin Nikola igrač je NK Međimurca te Rade Herceg već dobro poznaje seniorsku ekipu kluba.

- S obzirom na njegovo dugogodišnje iskustvo u radu s mladima bit će od velike pomoći i našoj školi nogometa - kaže predsjednik Mišel Ganzer.