Nogomet 05.03.2016. 16:18.

Dvorana u Podturnu

Pobjednici 7. Zelenko kupa ŠN Zelenko u dvije kategorije te NK Sokol i ŠN Spartak

Škola nogometa Zelenko iz Novakovca proteklog vikenda u školskoj sportskoj dvorani u Podturnu bio je domaćin 7. po redu Zelenko Kup-a koji je odigran u kategorijama U8, U10, U12 i U 14 i na kojem je sudjelovalo 35 ekipa.

Kategorija U8

Nastupilo je 10 ekipa da bi u polufinalnim utakmicama ŠN Zelenko pobijedio NK Trnovec 6:0 dok je u drugom susretu ŠN Sloga sa 4:0 bila bolja od ŠN Spartak. U utakmici za 3. mjesto ŠN Spartak savladao je NK Trnovec 2:0 dok je finalna utakmica ŠN Zelenka i ŠN Sloge bila vrlo neizvjesna, a završila je bez pobjednika 2:2. Nakon šesteraca pobjednik turnira postala je ekipa ŠN Zelenko.

Poredak: 1. ŠN Zelenko, 2. ŠN Sloga, 3. ŠN Spartak. Najbolji strijelac bio je Stjepan Horvat igrač ŠN Sloga a za najboljeg vratara izabran je Mario Novak član pobjedničke ekipe. 

U8

Kategorija U10

Nastupilo je 7 ekipa dok su u polufinalnim utakmicama postignuti sljedeći rezultati; Sokol-ŠN Zelenko 2:0, NK Trnava-NK Nedelišće 3:0. U utakmici za 3. mjesto: ŠN Zelenko-NK Nedelišće 2:1 finale: Sokol-Trnava 3:1. Poredak; 1. Sokol, 2. Trnava, 3. ŠN Zelenko. Najbolji strijelac bio je Gabrijel Božić, a za najboljeg vratara izabran je Antonio Srpak

Kategorija U12

Nastupilo je 8 ekipa koje su bile podijeljene u 2 skupine. Rezultati polufinalnih utakmica; ŠN Zelenko-NK Nedelišće 3:1, ŠN Sveti Juraj-NK Omladinac 2:1. Utakmica za 3. mjesto NK Nedelišće-NK Omladinac 1:0 finale ŠN Zelenko-ŠN Sveti Juraj 4:1. Poredak: 1. ŠN Zelenko, 2. ŠN Sveti Juraj, 3. ŠN Nedelišće. Najbolji strijelac u ovoj grupi bio je Dominik Novak, a za najboljeg vratara izabran je Luka Andrašec (oba članovi ŠN Zelenko).

U12

Kategorija U14

Nastupilo je 10 ekipa. Rezultati polufinalnih utakmica: ŠN Sveti Martin-ŠN Rudar 1:2, MNK Varaždin-ŠN Spartak 2:3 (0:0). U utakmici za 3. mjesto MNK Varaždin-ŠN Sveti Martin 2:3. Finale: ŠN Spartak-ŠN Rudar 2:1. Poredak: 1. ŠN Spartak, 2. ŠN Rudar, 3. mjesto ŠN Sveti Martin. Za najboljeg vratara izabran je Jan Martan iz ŠN Spartak dok je najbolji strijelac bio Filip Radek ŠN Rudar.

U14

Posebno treba naglasiti da je turnir bio odlično organiziran zahvaljujući roditeljima i članovima ŠN Zelenko, najbolje ekipe i pojedinci bili su nagrađeni s peharima, medaljama i prigodnim poklonima dvorana je bila jako dobro ispunjena utakmice su bile fer a i korektno se navijalo. Odigrana je i revijalna utakmica kategorije U6 ŠN Zelenko i NK Podturen koja je završila pobjedom Zelenka rezultatom 5:1.