Nogomet 09.02.2019. 22:35. Zadnja izmjena: 09.02.2019. 22:35.

Turnir u Prelogu

Pobjednici Omladinac-Sloboda, Dinamo-Zelenko, NŠ Lumen, Ivančica, FC Međimurje

Nogometna škola Omladinac-Sloboda u kategoriji U6, Škola nogometa Lumen 1 u kategoriji U7 i U8, Ivančica u kategoriji U10, FC Međimurje u kategoriji U12, Škola nogometa Dinamo-Zelenko kod kategorije U14 pobjednici su malonogometnog dvodnevnog turnira kojeg je organizirao NK Mladost Komet iz Preloga, a koji se održao u školskoj sportskoj dvorani i dvorani DG Sporta. Na turniru je sudjelovalo 106 ekipa, raspoređenih u šest kategorija, i na kojem je nastupilo više od tisuću malih nogometaša..

Prvi dan turnira u Prelogu donio je utakmice u kategorijama U7, U8 i U14. U konkurenciji U7 prvo je mjesto osvojila ekipa NŠ Lumen 1, ispred Međimurja i Sloge. Najboljim je strijelcem proglašen Niko Oreški, najboljim igračem Lemi Lajtman, a najboljim golmanom Ian Pongračić, svi iz pobjedničke ekipe. Kod osmogodišnjaka najbolji je također bio Lumen, drugo je mjesto osvojila Sloga, a treće Međimurje. Ovdje je najboljim igračem proglašen Andrej Stanečić iz Lumena, najboljim strijelcem Bartol Levačić iz Sloge, a najboljim golmanom Roko Valentak iz Lumena. U najstarijoj kategoriji U14, najbolja je bila ekipa Dinamo Zelenko, drugo je mjesto osvojila Ivančica, a treće Dječji nogomet iz Jastrebarskog. Najbolji je strijelac bio Josip Perković iz Dječjeg nogometa, najbolji igrač Marko Furdi iz Dinamo Zelenka, a najbolji golman Nikola Švec iz Dinama Zelenka. Nagrade su najboljima podijelili predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa i predsjednik Nogometnog kluba Mladost Komet Željko Sokač. Drugog dana turnira igrane su utakmice u kategorijama U6, U10 i U12.

Kod najmlađih šestogodišnjaka, prvo je mjesto osvojila ekipa NŠ Omladinac Sloboda, druga je bila Podravina, a treća ekipa Lumena. Mateo Mlinarić iz pobjedničke ekipe bio je najbolji strijelac i igrač, a njegov suigrač Lukas Murk najbolji golman. U kategoriji U10 prvo je mjesto pripalo ekipi Ivančice, druga je bila ekipa NK Varaždin 2009 Narančasti, a treće je mjesto osvojila ekipa Rudara iz Dubrave Zabočke. Najbolji je strijelac u ovoj kategoriji Dominik Pavljina iz Ivančice, najbolji igrač Karlo Levanić iz Varaždina 2009, a najbolji golman Noa Novak, također iz Varaždina 2009. U kategoriji U12, najbolji su bili igrači ekipe FC Međimurje, drugo je mjesto osvojio Varteks, a treće domaća ekipa NK Mladost Komet 1, koja je imala i najboljeg strijelca Sašu Kočeta. Najboljim je igračem proglašen Luka Rodek, a golmanom Stiven Kovačić, obojica iz pobjedničke ekipe FC Međimurje. Nagrade su drugog dana turnira predali gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik MNS-a Mato Kljajić i predsjednik Mladosti Komet Željko Sokač.