Nogomet 01.02.2017. 07:59. Zadnja izmjena: 01.02.2017. 11:45.

Podturen 2017.

Pobjednici ŠN Zelenko/ŠN Dinamo 2, CEE Markov-Trade, AS Tomi i Mip Weyland

Mip Weyland u seniorskoj, CEE Markov-Trade u veteranskoj, AS Tomi u pionirskoj te ŠN Zelenko/ŠN Dinamo 2 u kategoriji mlađih pionira pobjednici su 8. izdanja malonogometnog zimskog dvoranskog turnira Podturen 2017.

U nedjelju su odigrane finalne utakmice. U utakmici za 3. mjesto ŠN Nogometaš 13 pobijedio je NK Budućnost/P 2:1. U finalnoj utakmici sastale su se međusobno ŠN Zelenko/ŠN Dinamo 1 i 2. Slavila je tijesno ŠN Zelenko/ŠN Dinamo 2 rezultatom od 2:1, a nastupila je u sastavu: Marko Furdi, Luka Drvoderić, Karlo Bobičanec, Darko Levačić, Matija Zorčec, Valentino Bukal, Dominik Novak, Matija Orehov, Mihael Mezga, Jan Jančec, Filip Godina dok je voditelj ekipe bio Tomica Blažon.

Pehare je najboljim ekipama i pojedincima predao je Darko Pintarić, predsjednik ŠN Nogometaš 13 dok je za najboljeg igrača izabran Valentino Bukal, za najboljeg vratara Marko Furdi i za najboljeg strijelca Luka Petak iz ŠN Nogometaš 13. Odigrana je zatim revijalna utakmica ekshibicija U6 ŠN Nogometaš 13 i NK Omladinac/NSR koja je završila 0:0 da bi nakon izvođenja penala pobijedila ekipa iz Novog sela Rok rezultatom od 3:2.

U utakmici veterana za 3. mjesto NK Podturen je pobijedio Izabrane rezultatom od 4:1. U finalu ekipa veterana CEE-Markov Trade (Mladen Bogdan, Zdenko Mesarić, Damir Vrbanec, Krešo Šenji, Samir Jurinec, Ivica Cerovec, Mladen Bubek, Dario Damijan, Boris Đorđević, Slobodan Kopjar) visoko je pobijedila TRG Kalvarije rezultatom od 12:2. Za najboljeg igrača proglašen je Krešimir Šenji, najbolji strijelac bio je Samir Jurinec iz CEE Markov Trade dok je najbolji vratar bio Josip Horvat iz ekipe Trg Kalvarije. Njima i najboljim ekipama pehare i prigodne poklone predao je Slavko Novak, član predsjedništva NK Podturna.

U utakmici pionira za 3. mjesto Aluplastik je bio bolji od ekipe SKB&emedjimurje.hr rezultatom od 4:3 dok je u finalu AS Tomi (Silvio Jovan, Domagoj Banec, Tomica Koprek, Karlo Dumbović, Luka Petrinec, Luka Vajagić, Roberto Bregović, Tino Brezovec) savladao TEAM Sale-Pizza Hit rezultatom od 5:2. Za najboljeg igrača u ovoj kategoriji proglašen je Fran Krištofić-igrać TEM Sale-Pizza Hit, dok su najbolji vratar Silvijo Jovan i najbolji strijelac Luka Petrinec oba iz pobjedničke ekipe. Najboljim ekipama i pojedincima nagrade je predao Vjenceslav Hranilović, član predsjedništva NK Podturen. Odigrana je nakon toga revijalna utakmica žena naših prvoligašica u kojoj je ŽNK Trnava savladala ŽNK Katarinu Zrinski 2:1.

U utakmici seniora za 3. mjesto FC CroBoys-CB Sara pobijedila je Caffe bar Barfly rezultatom od 7:4. U velikom finalu sastali su se stari znanci MIP Weyland i Transporti Majnić. Pobijedio je Mip Weyland (Marko Šprem, Samir Krasniqi, Marko Ister, Stanislav Tot, Matija Kolar, Luka Bobičanec, Robert Kralj, Stevica Žganec, Petar Horvat, Ivan Sokser, Marin Šinjori) rezultatom od 8:2. Za najboljeg igrača proglašen je Matija Kolar, a najbolji strijelac bio je Luka Bobičanec oba iz ekipe pobjednika dok je za najboljeg vratara proglašen Danijel Marčec igrač FC CroBoys-CB Sara. Nagrade najboljim ekipama i pojedincima predao je predsjednik NK Podturen Dražen Posavec. Kroz četiri vikenda odigrano je 106 utakmica.