Nogomet 13.01.2018. 09:46. Zadnja izmjena: 13.01.2018. 09:57.

U sjeni ozljede

Pobjednik turnira "Štrigova 2018." Šic bar na gmajni Smolković

Od 26. prosinca pa do 6. siječnja u Štrigovi u sportskoj - školskoj dvorani odigravao se je trinaesti malonogometni turnir Štrigova 2018. ili Turnir prijateljstva koji spaja, a ne razdvaja ljude. Turnir je ove je godine okupio 17 seniorskih te 6 veteranskih ekipa od kojih su sedam seniorskih i 4 veteranske bile iz susjedne Slovenije. U veteranskom finalu sastali su se Prlek Forever i AP Dejan Jerebić, a u uzbudljivoj i neizvjesnoj utakmici pobijedila je ekipa Prlek Forever i osvojila veteranski turnir.

U seniorskoj utakmici za 3. mjesto CB Bazza Jurovec nakon dramatične utakmice pobijedila je nakon izvođenja šesteraca Jack bar. U finalu seniora, koje je odigrano pred prepunim gledalištem, sastali su se prošlogodišnji pobjednik Šic bar na gmajni Smolković i domaćin Vinarija Novak. Utakmica je bila neizvjesna i uzbudljiva, a Šic bar poveo je 1:0. U 9. minuti utakmice nakon jednog duela došlo je to teške ozljede vratara Šic bara Mihe Prijola koji je hitno prevezen u bolnicu. Cijela dvorana nesretnog je igrača ispratila velikim gromoglasnim aplauzom iz dvorane te mu tim činom zaželjela svako dobro i brz oporavak.

Nakon tog nemilog događaja više nije bilo niti volje niti želje bilo kome za nogometom pa je dogovorom prvo mjesto pripalo Šic Baru na Gmajni Sokolović. I ovaj potez Vinarije Novak bio je burno nagrađen velikim aplauzom. Na dodijeli nagrada predsjednik organizatora NK Sloge iz Štrigove Boris Novak, koji je bio vrlo potresen, zaželio je mladom sportašu Mihi brz oporavak te se zahvalio svim sudionicima, sponzorima i lokalnim vinarima koji su pomogli turnir. Svima se na kraju obratio i načelnik općine Štrigova Stanislav Rebernik koji je također mladom igraču zaželio brzi oporavak te svima zaželio sretnu i uspješnu novu, 2018. godinu.