Nogomet 05.02.2018. 06:34. Zadnja izmjena: 05.02.2018. 06:50.

Nogomet

Počele pripreme nogometašica ženskog nogometnog kluba Katarina Zrinski Čakovec

U ženskom nogometnom klubu Katarina Zrinski Čakovec počeli su s pripremama za proljetni dio prvenstva. Trenira se vrlo intenzivno, prvoj prozivci trenera Nevena Kreslina odazvalo se 20-ak igračica. U odnosu na prvi dio prvenstva koji su Čakovčanke završile na 8. mjestu s 9 bodova, mnogo je igračkih promjena pa uprava na čelu s predsjednikom Ivanom Mezgom, dopredsjednicima Dinom Posavcem i Ivom Vurušićem, operativcem kluba-direktorom Željkom Bacingerom, Snježanom Horvat i predstavnikom Grada Čakovca u upravi kluba Tomislavom Toplekom ima pune ruke posla. Da klub digne na višu razinu i omogući igračicama što bolje uvjete igranja u Prvoj ligi, našem najvišem rangu natjecanja. Velik dio posla odradio je i sportski direktor kluba Mladen Kuček:

- U odlučujući dio prvenstva ulazimo u dosta izmijenjenom sastavu. Napustilo nas je šest igračica: Melanija Kovačić koja odlazi u Njemačku radi zaposlenja, Mirena Mikolaj i Patricija Horvat zbog obiteljskih razloga, vratarka Sanja Šoltić i Andrea Ščukanec-Hopinski su otišle u drugi klub, Ivona Vugrinec se oprostila od nogometa i sada trenira mlade rukometašice, a status Barbare Perčić je zbog zaposlenja još upitan pa zbog toga mogu konstatirati da smo ovim odlascima mnogo izgubili. Međutim, svjesni problema, potrudili smo se i uspjeli dovesti šest igračica. Vratarku Valentinu Smiljanec iz Zaboka, Pericu Cicejelj napadačicu iz Dubrovnika koja trenutno živi u Zagrebu, također napadačicu Anu Mekovec iz Križevaca koja je do sada igrala u Lepoglavi, obranu će pojačati Sara Klarić iz Siska, Tamara Tkalec iz Ludbrega i Josipa Samarđija iz Nove Gradiške koja je preselila u Savsku Ves. Time ćemo nadomjestiti igračice koje su otišle iz kluba, a istovremeno postavili temelje za stabilnost kluba i naredne sezone, rekao je sportski direktor Mladen Kuček.

Trenera Nevena Kreslina pitali smo o planovima priprema i odigravaju utakmica do početka prvenstva:

- Pretpripremni dio igračice su odradile individualno trčanjem dionica od pet do deset kilometara, ukupno šest ponavljanja, a omogućeno im je bilo raditi u dvorani dva puta tjedno po dva sata. Sve je odrađeno elektronskim putem gdje se vidi točna ruta, sve je korektno odrađeno i zadovoljan sam njihovim pristupom i angažmanom. Što se tiče daljnjih planova trenutno dva puta tjedno radimo na atletskim terenima SRC-a Mladosti, plus dva puta tjedno u dvorani 1. OŠ Čakovec. 19. veljače krećemo na vanjske terene gdje ćemo kombinirati atletsku stazu s teretanom i dvoranu, ukupno 3-4 treninga, plus prijateljska kontrolna utakmica. Za sada imamo dogovoreno nekoliko utakmica, kako sijedi: 10. veljače ŽNK Đurđevac, 18. veljače ŽNK Agram Zagreb, 21. veljače ŽNK Beltinci, 23. veljače ŽNK Dinamo Zagreb, 4. ožujka ŽNK Maribor, 11. ožujka igra se Kup HNS-a, 18. ožujka pak je početak prvenstva. Siguran sam da ako još sve prođe bez ozljeda da ćemo dobro pripremljeni i motivirani dočekati početak odlučujućeg dijela prvenstvene sezone, završio je prof. Kresin.