Nogomet 07.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Polet slavio u Novom Marofu, a Jalžabet u Cirkovljanu

NEDELIŠĆE 4 - MEĐIMUREC 1

Nedelišće Stadion Trate. Gledatelja 500. Sudac: Pajtak

Strijelci: 0:1 Vabec (9), 1:1 Kosir (19), 2:1 Kosir (38), 3:1 Kosir (65), 4:1 Međumurac (69). Nedelišće: Kocijan, N. Pintarić (od 90. M. Pintarić), Levačić (od 72. Čižmešija), Kosir, Filipović, Marčec (od 85. Poljanec), Branilović (od 81. Vizinger), Horvat, Slunjski, Mesarić, Međumurac.

Trener: Goran Međumurac. Međimurec: Prekupec, Hrustek, Kai, Levatić (od 77. Kamenić), Vabec (od 54. Ogino), Herceg (od 38. Fučko), Balić, Piškor (od 69. Kregar), Štrukelj (od 44. Petran), S. Treska, D. Treska. 

Trener: Antun Jukić.

Crveni karton; Prekupec (38).

Kao što se i očekivalo susjedski derbi donio je uzbudljivu, čvrstu i borbenu utakmicu odigranu pred oko 500 gledatelja koja je na kraju završila visokom pobjedom domaćina. Već u 9. minuti šok za domaće navijače priredio je Vabec koji nakon ubačaja glavom postiže pogodak za 0:1. Domaćin poravnava rezultat u 19. minuti pogotkom Kosira koji je precizan i u 38. minuti te preokreće rezultat na 2:1. Ovaj pogodak koji je postignut regularno doveo je utakmicu na rub incidenta. Igrači Međimurca prosvjedovali su kod sudaca da bi vratar Prekupec bio i isključen. Gosti predvođeni trenerom čak su namjeravali zbog tog spornog zaleđa i napustiti teren ali situaciju je smirio njihov razborit predsjednik Ganzer koji je situaciju smirio  te se utakmica nastavila dok je na vrata gostiju stao Petran, a izašao je Štrukelj. U nastavku domaćin dominira u  65. minuti, Međumurac proigrava Kosira postiže i treći pogodak za svoju ekipu.

Samo četiri minute kasnije  Međumurac iz slobodnog udarca sa dvadeset metara postiže prekrasan pogodak za konačnih 4:1. Ubrzo je za goste dosuđen kazneni udarac kojeg u pogodak ne uspijeva pretvoriti D. Treska jer mu udarac brani domaći vratar Kocijan te utakmica završava velikim slavljem domaćina koji su tako ovom pobjedom prekinuli niz od dva uzastopna poraza. Na samoj utakmici podijeljeno je ukupno 9 žutih (3 kod domaćina i 6 kod gostiju te crveni karton Prekupecu zbog pljuvanja prema sucu i psovanju kako je navedeno u zapisniku). Nakon utakmice uvijek realan i objektivan predsjednik gostiju Mišel Ganzer prvo je sportski čestitao domaćinu na pobjedi da bi u razgovoru naglasio; Prije svega sami smo si krivi za poraz dok sudac nije dorastao vođenju ovakve utakmice a svojim čudnim kriterijem donio je da je utakmica postala nervozna a plod toga je da smo se dali isprovocirati što je rezultiralo da smo ostali sa igračem manje da nam je koncentracija igre pala što je dovelo do visokog poraza.  Prvo ime utakmice te strijelac hat-trick  Boris Kosir nam je rekao;

Znali smo da će utakmica biti teška neizvjesna puna naboja što se je na terenu i obistinilo. Nakon brzog vodstva gostiju zaigrali smo odlučnije što je rezultiralo da smo potpuno preokrenuli rezultat i ostvarili visoku i potpuno zasluženu pobjedu. Pohvalio bih sve svoje suigrače na odličnoj igri te pobjedi koju smo poklonili našem predsjedniku Mihaliću za njegov rođendan.

 

NAPRIJED 1 - JALŽABET 3

 

Cirkovljan Igralište Zdenci. Gledatelja 150. Sudac: Novosel. Strijelci: 1:0 Martinec (5), 1:1 Medved (61), 1:2 Hruško (75), 1:3 Horvatić (90).

NAPRIJED: Fodor, Šimunković (od 77. Mišić), Jurčan (od 65. Glavina), Sraka, Smrk, Horvat (od 80. Hižman), Bermanec, Martinec, Vlah (od 78.Kemec), Kočiš, Režek.

Trener: Dušan Podgorelec.

Iako je domaćin odlično započeo utakmicu, iako je od 63. igrao sa igračem više na kraju je opet svoj travnjak napustio pognute glave doživjevši poraz.

Već u 5. minuti utakmice u izigranoj akciji Jurčan je proigrao Martinca koji izlazi sam pred vratara i postiže pogodak za 1:0. Gosti poravnavaju u 61. minuti kada je iz slobodnog udarca Medved u 61. minuti prekrasnim pogotkom poravnao rezultat na 1:1. Dvije minute kasnije gosti ostaju sa igračem manje jer im je isključen Jerebić ali to ih ne sputava već još jaće motivira da bi u 75. minuti nakon greške domaće obrane Hruško preokrenuo rezultat na 1:2.

U dubokoj sudačkoj nadoknadi kada su svi otišli pred vrata gostiju nakon neuspješnog napada vrata domaćina ostaju prazna te nije bilo teško Horvatriću da postigne pogodak za konačnih 3:1.

 

Zlatko Premuš

 

Izvor: 3150