Nogomet 26.05.2018. 08:29. Zadnja izmjena: 26.05.2018. 08:29.

3. HNL-ISTOK

Poraz Međimurja u režiji "sudaca", danas utakmica s Osijekom!

BELIŠĆE 3

MEĐIMURJE 1

Belišće - gradski stadion. Gledatelja: 150. Sudac: Mladen Matić (Virovitica). Strijelci: 0:1 Pranjić-ag (27), 1:1 Ratković (29, 11 m), 2:1 Ratković (52, 11 m), 3:1 Pilj (90).

Međimurje: Galoši, Munivrana, Pajić, Ptiček (55. Šarić), Režić, Hlišć (18. Antonović), Tkalčić, Sabol (76. Šimunić), Škvorc, Malenović, Brcković. Trener Matija Kristić


Umjesto najavljene pobjede Čakovčani su se iz Belišća vratili poraženi i vrlo ogorčeni. Jer je utakmicu svih 90 minuta svojim tendencioznim, navijačkim odlukama usmjerio virovitički sudac Mladen Matić sa svojim pomoćnicima Lončarom i Hrnićom. To su na kraju susreta priznali domaći, bodovi su im bili potrebni da osiguraju opstanak u Ligi. Čakovčani priznaju da nisu igrali posebno dobro, ali također da nisu bili pripremljeni suprostaviti se ovakvim sudačkim odlukama i igri domaćina koji nisu birali sredstva kako doći do pobjede. Već u 18. minuti ozlijeđen je Hlišć, Ptiček je tražio zamjenu jer nije mogao otrpjeti direktne provokacije suca, a momčad nije bila ni kompletna, nedostajali su Marcijuš i Patafta, da dalje ne nabrajamo. Srećom da su Čakovčani vodeći pogodak postigli nakon što je domaći igrač loptu uputio u vlastitu mrežu, njihovim napadačima nije dozvoljeno ni približiti se domaćem vrataru, a domaćima je sudac dosudio i doslovce poklonio dva kaznena udaraca koji su iznuđeni i nisu postojali, ali su domaćima donijeli preokret u igri i iza toga na kraju i nezaslužnu pobjedu. Pomoćni suci posebna su priča - da ne duljimo, Čakovčani u takvim uvjetima u kojima nisu naučeni igrati nisu mogli do boljeg rezultata.

  • Ovaj neplanirani poraz imat će posljedica i na konačan plasman, nadamo se međutim da će se do subote u momčadi i klubu smiriti strasti i da će spremni dočekati važnu utakmicu s vodeći Osijekom (SRC Mladost, 17 sati). Šteta je da smo ovo izvješće pisali na ovakav način, jer utakmica u Belišću bila je sve drugo nego korektna kakva se očekuje u ovom rangu natjecanja.

Ostali rezultati 27. kola: Koprivnica - Marsonia 1:2, Croatia Đakovo - Bjelovar 0:1, Čepin - Oriolik 1:0, Osijek - Slavonija 5:0, Varteks - BSK 0:1, Vukovar 1991 - Bedem 2:2, Mladost - Slavija 2:0.

PAROVI 28. KOLA (17 sati): Marsonia - Mladost, Slavija - Vukovar 1991, Bedem - Varteks, BSK - Belišće, subota: Međimurje - Osijek, Slavonija - Čepin, Oriolik - Croatia Đakovo, Bjelovar - Koprivnica.