Nogomet 01.01.2018. 10:54. Zadnja izmjena: 01.01.2018. 10:54.

2. međimurska liga - A

Predstavljamo jesenske prvake: Kraljevčan 38 ponovno na stazama uspjeha

Ne tako davno NK Kraljevčan iz Donjeg Kraljevca bio je jedan od najkvalitetnijih međimurskih klubova koji je bio član i 2. HNL. Nakon toga igrao je u 1. Međimurskoj ligi da bi prije dvije godine skliznuo u 2. Međimursku. U minulom jesenskom prvenstvu zapisali su 13 pobjeda, jedan neriješeni rezultat i jedan poraz (od toga 12 pobjeda u nizu) te s pet boda prednosti pred svojim prvim pratiteljem osvojio jesenski naslov prvaka lige.

Rezultat je to povratka u Klub nekoliko kvalitetnih domaćih igrača (Vjekoslav i Silvestar Cvek, Martin Tisaj), dolazak odličnog Dine Novaka, kao i još nekoliko mladih i kvalitetnih igrača. Uz domaće "starosjedioce" golmana Ivana Majureca i Stanka Štefoka, te niz mladih i nadarenih mladića imali su dobitnu formulu za uspjeh. Uz trenera-igrača Silvestra Cveka naslov jesenskog prvaka osvojili su: Ivan Majurec, Stanko Štefok, Martin Tisaj, Antonio Blažeka, Vjekoslav Cvek, Jan Zrna, Leon Vlahek, Dino Novak, Antonio Čekunec-Tompoš, David Hađikan, Nikola Balent, Nenad Pigac, Nikola Markan, Nikola Kolarić, Antun Vargec, David Šupljika, Petar Harmicar, Dino Markač. Vrijedna uprava kluba brine se da organizacijski i logistički dio bude uvijek na zavidnom nivou, a čine je Mladen Blažeka - predsjednik, Vjekoslav Cvek - dopredsjednik, Damir Taradi - tajnik, Dubravko Miščin, Ivan Cvetko, Aleksandar Zdravković i Tomislav Hozjak.

Klub se zahvaljuje svima koji na bilo koji način ga pomažu: Općini Donji Kraljevec, sponzorima te posebno navijačima koji ih bodre tijekom utakmica. Kako 2018. godine Kraljevčan 38 slavi 80-u obljetnicu kluba cilj je da se na kraju sezone osvoji naslov prvaka lige, te se izbori plasman u 1. ŽNL što bi bio zasigurno bio svima najljepši poklon za rođendan.