Nogomet 01.01.2018. 04:37. Zadnja izmjena: 01.01.2018. 04:37.

1. međimurska liga

Predstavljamo prvake polusezone: Jesenski naslov poklon NK BSK Belici za 65. rođendan

U burnoj, uzbudljivoj i neizvjesnoj završnici u kojoj se jesenski prvak nije znao do posljednje sekunde ciljnu vrpcu 1. Međimurske lige prvi su presjekli nogometaš NK BSK iz Belice. Oni su kroz 15 prvenstvenih utakmica ostvarili 9 pobjeda 2 neriješena rezultata dok su 4 puta poraženi postigavši 30 pogodaka i primivši 19. Sve to im je donijelo 29 boda, jedan više od prvog pratioca Omladinca iz Novog sela Rok. Trener-igrač kluba je Danijel Mavriček, a u razgovoru nam je rekao: Mislim da smo potpuno zasluženo osvojili jesenski naslov prvaka lige te bih pohvalio sve igrače koji su odlično odigrali polusezonu. Ipak, spomenuo bih i poteškoće s kojima smo se susretali a to su veliki broj ozlijeđenih igrača što je kulminiralo u osmome kolu i trajalo do jedanaestog kola kada smo izgubili četiri utakmice. Ipak, ubrzo smo se konsolidirali i do kraja jeseni ostvarili četiri pobjede što nam su nam donijele jesenski naslov prvaka. 

Kako tumačite ovaj uspjeh?

Dvije godine sustavno radimo na taktičkoj-tehničkoj pripremi igrača što je rezultiralo ovako dobrim startom u prvenstvu. Pojačanja su također uvelike doprinijela tome. U ekipu su se odlično uklopili Samir Sapalović, Igor Kvezić te vratar Ivica Apostolovski koji nam je odličnim obranama donio prijeko potrebnu sigurnost u obrani. Uz njih i stali Kristijan Mihalec, Nikola Kaniški, Danijel Mavriček, Marko Mikić, Dragan Sačer, Domogoj Trstenjak, Bojan Škvorc, Antonio Dragović, Filip Horvat, Nikola Panić, Mihael Čeh, Vedran Paler, Marko Cesar, Dino Kalember, Mario Mihalec, Zoran Možek i Leonardo Novak.

Klima u momčadi je odlična što potvrđuje prisutnost svih igrača na treninzima. Ovi rezultati donijeli su i harmoniju u cijelom klubu gdje je uveliko poboljšan rad uprave kluba koju prate i pridošli sponzori, a sve to zahvaljujući agilnom predsjedniku Željku Taradiju koji je stalno uz klub i osigurava odlične uvjete za rad. Tako je nabavljeno puno nove sportske opreme za treninge kao i nogometne lopte. Treba spomenuti i načelnika Zvonimira Taradija koji također puno pomaže te bi uskoro sportski park trebao biti još ljepši i funkcionalniji, tajnika Davora Drvenkara, stalnog predstavnika kluba Mladena Mesarića, fizioerapeuta Luku Hačeka, oružara Josipa Buhina koji uređuje travnjak te navijače i sponzore koja nam pomažu.

Proljeće?

Nakon što smo osvojili naslov jeseni, za proljeće ćemo se pokušamo dopuniti i ako je moguće prvenstvo završiti na najbolji mogući način – osvajanjem naslovom prvaka lige -tako zbori Mavro, strateg beličanaca  koji je apsolvent trenerske nogometne akademije HNS-a UEFA-B. 

Ova nogometna godina je za BSK iz Belice jubilarna jer klub slavi 65. rođendan te su si sami igrači ispisali najljepšu čestitku osvajanjem laskave titule jeseni.