Nogomet 18.08.2016. 08:41. Zadnja izmjena: 18.08.2016. 09:37.

Nogomet

Pretkolo Kupa Hrvatskog nogometnog saveza i prijateljske utakmice Međimurja

PRETKOLO HRVATSKOG KUPA: Međimurje domaćin Karlovcu, Međimurec gost Samobora

Srijeda, 24. kolovoza rezervirana je za odigravanje utakmica pretkola Kupa HNS-a, predstavnici Međimurskog nogometnog saveza u ovom najmasovnijem natjecanju su čakovečko Međimurje i Međimurec (Dunjkovec/Pretetinec). Nogometaši Međimurja domaćini su momčadi Karlovca, a Međimurec gostuje u Samoboru kod tamošnjeg istoimenog treće ligaša. Igra se jedan susret, početak je u 16 sati.

- Domaćini smo i dobro pripremljeni, jedino pobjeda dolazi u obzir, a utakmica će nam dobro poslužiti i kao posljednja priprema pred subotnji početka prvenstva i utakmicu s Mladosti iz Ždralaova u Čakovcu (17,30 sati SRC Mladosti). Igrat ćemo u trenutno najjačem sastavu, očekujemo i podršku s tribina, a onda iza toga u slučaju pobjede i povoljan ždrijeb u 1/16 finala Kupa među 32 najbolje hrvatske momčadi, rekao nam je trener Čakovčana Mario Kovačević.

- Šteta da nam ždrijeb nije bio naklonjen, gostujemo kod favorita, međutim favoriti uvijek ne pobjeđuju. Biti će teško, ne predajemo se, naprotiv želimo dobrom igrom postići isto takav rezultat. Imamo dovoljno motiva i kvalitetni sastav koji bi uspješnim rezultatom i ulaskom u završnicu Kupa potvrdio jedan od najvećih do sada uspjeha našeg kluba, rekao je predsjednik Međimurca Mišel Ganzer.

Prijateljske nogometne utakmice

PODRAVAC –MEĐIMURJE 0:10

LUDBREŠKE SESVETE – Igralište Podravca. Sudac: Vugrinec /Sv. Đurđ/. Strijelci: Ivanović 3, Čorić 2, Mesarić 2, Kristić, Pajić i Marcijuš po 1.

MEĐIMURJE: Šafarić, Pajić, Kristić, Hranilović, Šimunić, Golik, Mesarić, Šimek, Marcijuš, Ivanović, Čorić (još su igrali: Žvorc,Pintarić, Hlapčić, Šoštarić).Trener: Mario Kovačević.

Čakovčani su uveličali proslavu domaćeg kluba (nove svlačionice), nisu međutim bili „gostoljubivi“. Po teškom terenu i kiši čak su deset puta matirali domaćeg vratara,a susret im je dobro poslužio pred skori početak prvenstva. Poslije susreta domaćini su iskazali na zajedničkom druženju.

TEHNIČAR – MEĐIMURJE 1:2

CVETKOVEC – Igralište Tehničara. Sudac.Brumec (Jalžabet). Strijelci: 0:1 Čorić (51), 0:2 Ivanović (68), 1:2 Hudek (85).

MEĐIMURJE: Šafarić, Pajić, Kristić, Hranilović, Šimunić, Golik, Mesarić, Šimek, Čorić, Marcijuš, Ivanović (još su igrali: Žvorc, Pintarić, Hlapčić, Erić, Šoštarić). Trener: Mario Kovačević.

Kvalitetan domaći sastav, odličan teren i uvjeti za igru te na kraju pobjeda Čakovčana. Nakon što u prvom poluvremenu nisu iskoristili inicijativu, a Čorić i Ivanović prilike za vodstvo, isti su igrači u drugom poluvremenu bili strijelci dva pogotka koji su Čakovčanima osigurali zasluženu pobjedu. Domaći su „počasni“ pogodak postigli u finišu susreta, za nešto više nije bilo prilika i vremena.