Nogomet 27.07.2017. 07:55. Zadnja izmjena: 27.07.2017. 08:00.

NK Sokol Vratišinec

Prvaci II. međimurske lige B: Sokol ponovno visoko leti

U 2. Međimurskoj ligi skupina «B» nogometaši Sokola iz Vratišinca svojom su kvalitetom, snagom, taktičkom zrelošću  velikim duhom zajedništva i prijateljstva, potpuno zasluženo osvojili naslov prvaka lige te su se nakon ispadanja ekspresno vratili u najkvalitetniju Međimursku ligu. Od 30 odigranih utakmica ostvarili su 24 pobjeda te 6 poraza postigavši 95 pogodaka, a primivši 43 što im je na kraju prvenstva donijelo 72 osvojena boda - četiri više od Bratstva iz Jurovca koji im je bio i jednini konkurent za naslov s obzirom da su više od trećeg plasiranog imali 23 boda.  

Pod vodstvom iskusnog i kvalitetnog trenera Dražena Škvorca  naslov prvaka osvojili su igrači: Davor Žagar, Marko Posavec, Saša Puh, Nino Jambrošić, Tomislav Lisjak, Bojan Kodba, Mihael Božić, Matija Korpar, Luka Hertarić, Aleksandar Vincek, Marko Mikolaj, Mišel Bistrović, Luka Mikolaj, Leonardo Zadravec, Andrej Leich, Nino Leško, Nino Horvat, Goran Lipović, Tomislav Šafarić, Nikola Munđar, Filip Horvat, Mateo Vincek i Robert Kovačić. Najbolji strijelac kluba i lige je Aleksandar Vincek koji je postigao 29 pogodaka, slijedi Tomislav Šafarić koji je postigao 15 pogodaka itd. U razgovoru trener kluba Dražen Škvorc kojem pripadaju ogromne zasluge za ovaj uspjeh nam je rekao: - Nakon prošle sezone u kojoj smo ispali iz lige slagali smo ekipu te smo doveli nekoliko igrača sa strane i uz postojeći igrački kadar složili ekipu koja želi raditi napredovati i dokazati se. Cilj nam je bio biti u gornjem dijelu prvenstvene ljestvice, ali smo krenuli odlično došavši na vodeću poziciju koju smo i zadržali te osvojili jesenski naslov prvaka. U nastavku prvenstva u najvažnijem trenutku bili smo najbolji u utakmici prvenstva u Jurovcu gdje smo pobijedili te ponovno zasjeli na vodeću poziciju koju smo zadržali do kraja prvenstva. Pohvalio bih sve igrače koji su maksimalno odgovorno ispunjavali postavljene zadatke te Upravu koja nam je osigurala maksimalne uvjete za rad. Pripreme za novu sezonu započele su 15. srpnja i vjerujem da ćemo zadržati postojeći igrački kadar te dovesti nekoliko igrača. Uz kvalitetan rad siguran sam da možemo u višem rangu natjecanja biti u sredini prvenstvene ljestvice.

Upravi kluba također pripadaju velike zasluge za ovaj uspjeh. Predsjednik kluba je  Mirko Leško, dopredsjednik je Davor Leško, tajnik Marko Mikolaj, blagajnik Dario Zadravec dok su ostali članovi upravnog odbora Damir Zadravec, Darko Posavec, Darko Jambrošić, Dario Kukovec, Zdravko Munđar i Antonio Horvat, Saša Puh i Siniša Škvorc. Klub se zahvaljuje svima koji su mu na bilo koji način mu pomogli od navijača, simpatizera, sponzora, članova, Općine Vratišinec.

Nakon posljednjeg prvenstvenog kola i pobjede protiv Vučetinca na igralištu je bilo veliko slavlje koje je u odličnoj atmosferi uz obilje jela i pića trajalo do kasnih sati.

Turnir prvaka seniorskih međimurskih liga u Vratišincu.