Nogomet 01.05.2020. 11:17. Zadnja izmjena: 01.05.2020. 11:17.

Odluke se čekaju

Što s nogometnim prvenstvom?

Odlukom Stožera civilne zaštite sportovi 1. i 2. razreda dobili su dozvolu za početak treninga, uglavnom individualnog, do pet sudionika. Teško je to provesti u nogometu s obzirom da se ne smije dolaziti do direktnog kontakta niti se lopta smije udarati glavom...

Prvoligaši su počeli s „probnim radom“, dok drugoligaši, među kojima je i NK Međimurje Čakovec, čekaju još detaljne oduke iz HNS-a. Odluke da bi prvenstvo počelo 30. svibnja ili 13. lipnja još su upitne pa je kod drugoligaša pokrenuta inicijativa koju gotovo svi podržavaju i većina ih je već dala svoje potpise - ligu prekinuti i početi organizirati novu prvenstvenu sezonu.

Drugoligaši posebno naglašavaju važnost zdravlja igrača, stručnih stožera i gledatelja te s nestrpljenjem čekaju daljnje odluke nadležnih koje su za njih najavljene poslije sjednice IO-a HNS-a, 4.svibnja.

U Trećim, Četvrtim i svim ostalim amaterskim ligama vrlo su blizu donošenja odluka o prekidu prvenstva, većina sudionika se s njima slaže, a u ligama mladih takve su odluke već donesene.